Nazad

Sonja Vasić i Filip Filipović nose zastavu Srbije na otvaranju OI

Izvor: Beta, OK Radio - Nacionalni sport - Petak 02.07.2021 - 14:59

Zastavu Srbije ceremoniji na otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju nosiće košarkašica Sonja Vasić i vaterpolista Filip Filipović, saopštio je danas Olimpijski komitet Srbije (OKS).

FOTO: D. Ristić/OK Radio
Nakon što je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) dao mogućnost nacionalnim komitetima da na Igrama u Tokiju državnu zastavu prvi put nose muški i ženski sportista, Izvršni odbor OKS je danas usvojio predlog Sportske komisije OKS da to budu Filipović i Savić.
 
Filipović je predvodio reprezentaciju Srbije do zlate medalje na Olimpijski igrama u Rio de Žaneiru, dok je Sonja Vasić sa nacionalnom selekcijom osvojila broznu u Riju.
 
Ona je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu osvojila zlato sa Srbijom, a izabrana je i za najkorisniiju igračicu turnira.
 
Predsednik OKS Božidar Maljković je na današnjoj sednici obavestio članove Izvršnog odbora da je u ovom momentu ukupno 83 sportista izborilo plasman na Olimpijske igre u Tokiju.
 
On je, takođe, obavestio prisutne članove da dosadašnji Šef misije OKS Damir Štajner neće biti u mogućnosti da svoju funkciju obavlja na 32. letnjim Olimpijskim igrama u Tokiju.
 
Predloženo je da Šef misije Olimpijskog tima Srbije bude Nataša Janković, menadžer za promociju olimpijskih vrednosti OKS, što je i usvojeno glasovima članova IO.
 
Olimpijske igre u Tokiju održaće se od 23. jula do 8. avgusta.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: