Nazad

"Srbija bolje od očekivanog, Rusi najprijatnije iznenađenje"

Izvor: OK Radio, agencije - Nacionalni sport - Ponedeljak 09.08.2021 - 12:36

Po analizi „Fajnenšel Tajmsa“, najpoznatijeg svetskog specijalizovanog časopisa koji se bavi ekonomijom, olimpijski tim Rusije najprijatnije je iznenađenje na Igrama u Tokiju.

Vaterpolo tim Srbije FOTO: AP
Sportisti koji su se takmičili pod zastavom nacionalnog olimpijskog komiteta osvojili su 71 medalju, čak 20 više nego što je prognozirano. Na drugom mestu je Holandija (18 medalja više), a treća Australija (+17).
 
Na „alternativnoj“ listi osvajača medalja Srbija se nalazi na 26. mestu, sa dva odličja više nego što su to predvideli novinari „Fajnenšel tajmsa“ pre početka OI.
 
Od zemalja u Regionu Slovenija je 40. (+1), Makedonija 63. (predvideli jedno zlato, a Makedonci osvojili srebrnu), dok je Hrvatska na 92. poziciji liste sa dve medalje manje nego što su prognozirali u FT.
 
„Najneprijatnije iznenađenje“ je Francuska koja je osvojila 19 medalja manje od očekivanja.
 
Novinari „Fajnenšel Tajmsa“ su pre početka Igara objavili prognozu o tome kako će izgledati konačna lista osvajača medalja, a kao najznačajnije parametre za svoju računicu uzeli su broj stanovnika, ekonomsku razvijenost i političke i socijalne prilike.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: