Nazad

Srbija demolirala Island u Nišu

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Četvrtak 30.08.2012 - 23:01

Košarkaši Srbije pobedili su u Nišu reprezentaciju Islanda 114:58, u šestom kolu kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

 Srbija sada ima skor od četiri pobede i dva poraza.

 
Reprezentatici Srbije su od samog starta kontrolisali meč i zasluženo slavili. Najbolji u timu Srbije je bio kapiten Nenad Krstić (15 poena, 6 sk, 2 as), a pratili su ga Marko Kešelj (13p, 3sk) i Duško Savanović (12p, 6sk, 3 as). Sledeći meč Srbija igra protiv Crne Gore u nedelju u Podgorici.
 
Reprezentativci Srbije su odlično otvorili meč, posle vodstva Islanđana od 5:2 naši reprezentativci su preuzeli kontrolu i serijom od 18-2 stigli do prednosti od 20:7. 
 
Srbija nastavlja u istom stilu, kao što je i započela ovaj meč. Najefikasniji u našoj ekipi je kapiten Nenad Krstić sa sedam poena, a prate ga Marko Kešelj i Miloš Teodosić sa po šest poena. 
 
Naši košarkaši su odigrali fenomenalno prvo poluvreme, niko od pojedinaca se nije izdvojio, već su svi igrači koji su igrali u prvom poluvremenu dali svoj doprinos velikoj prednosti Srbije, 66:29. 
 
Najefikasniji u timu Srbije je Marko Kešelj sa 11 poena, a prate ga Krstić sa 9, te Nedović sa 7 poena. 
 
Srbija je i u drugo poluvremenu pustila 'gas' i to se odmah primetilo, Island je uspeo da dobije treću četvrtinu sa 20.18, ali su naši momci napravili dovoljnu zalihu tako da se ovo opuštanje nije odrazilo na rezultat . 
 
Srbija je furiozno odigrala poslednju četvrtinu i meč završila sa maksimalnom prednošću od 56 poena, 114:58. Koliko je Srbija odlično odigrala poslednju deonicu najbolje oslikava rezultat od 30:9.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: