Nazad

Srbija deveta, a Bjelica najbolja na prvenstvu

Izvor: B92, OK Radio - Nacionalni sport - Nedelja 29.09.2019 - 12:52

Korektorka reprezentacije Srbije Ana Bjelica proglašena je za najboljeg poentera Svetskog kupa u Japanu.

Najubojitija igračice prvenstva FOTO: FIVB
Bjelica je uspela da ponese epitet najubojitije igračice prvenstva iako je Srbija završila četvrta otpozadi, na devetom mestu.
 
Ona je najskorije odigrala meč u kojem je zabeležila 19 poena, a aktuelne svetske i evropske šampionke pretrpele poraz od Dominikanske Republike.
 
27-godišnja Bjelica je blistala tokom celog Svetskog kupa, te ga završila sa 209 osvojenih poena – 187 iz smečeva, 13 iz blokova i 9 aseva.
 
Iza nje našla se korektorka Rusije Natalija Gončarova sa 207 poena, treća je bila Dominikanka Brejlin Elizabet Martines sa 197, a iza njih našle su se Kineskinja Ting Džu sa 178 i Brazilka Loren Žeraldo Tešeira sa 161 poenom.
 
Sestra proslavljenog košarkaša Milka Bjelice bila je članica reprezentacije Srbije i na nedavno završenom šampionatu sveta, gde je osvojila zlato, ali nije imala glavnu ulogu zbog briljantne Tijane Bošković, koja igra na njenoj poziciji.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: