Nazad

Srbija izgubila od Španije

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Subota 26.05.2012 - 20:55

Fudbalska reprezentacija Srbije na debiju novog selektora Siniše Mihajlovića izgubila je u prijateljskom meču od aktuelnih evropskih i svetskih šampiona Španaca sa 2:0 (0:0).

Pred 15.625 gledalaca na AFG areni Španci su poveli golom Adrijana u 64. minutu, a deset minuta kasnije iz nepostojećeg penala strelac je bio Santi kazorla.
 
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović posle poraza na debiju od selekcije Španije u prijateljskom meču (2:0) rekao je da je bilo dobrih i loših stvari, ali da je ukupni utisak bolji nego što je očekivao.
 
"Primili smo dva gola bezveze, ali za početak je bilo veoma dobro. Momci su parirali Špancima dok su imali snage, video sam mnogo pozitivnih stvari, mnogo i negativnih i sad nam preostaje da to popravimo do starta kvalifikacija", rekao je Mihajlović za Prvu televiziju.
 
On je dodao da je formacija sa tri igrača u odbrani prilično dobro funkcionisala, iako su oba gola primljena posle grešaka u toj liniji.
"I najmanja greška u odbrani je dovoljna da primiš gol, prvi je pao posle kontre, a drugi iz penala. Međutim, bolje je da sada pravimo greške, da bismo ih ispravili, nego da mislimo da je sve u redu. Upravo zato igramo sa jakim protivnicima, da bi nam pravili što više problema", konstatovao je Mihajlović.
 
Prema njegovim rečima veoma je važno da igrači imaju pravi pristup i uvek pruže maksimum. "Ne bih nikog izdvajao, važno je da je svaki igrač dao sve od sebe i da kad izađe sa terena da može da se pogleda u ogledalo i ima mirnu savest. Imali smo i neke dobre šanse, jedan gol nam je poništen zbog ofsajda. I atmosfera na tribinama bila je dobra, samo me brinu ovi stalni problemi sa dimnim bombama i pitam se dokle, jer se plašim da nam diskvalifikuju teren u Beogradu", zaključio je Mihajlović.
 
Naredni prijateljski meč Srbija igra 31. maja protiv Francuske u Remsu, a mini turneja završava se 5. juna u Stokholmu protiv Švedske.
 
Ivanović: Iskreno, bio je penal
 
Novi kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović posle poraza od Španaca u Sent Galenu (2:0) priznao je da je penal nad Adrijanom postojao, iako se u televizijskom prenosu učinilo da nije bilo kontakta između njega i napadača madridskog Atletika.
 
"Iskreno, malo sam ga zakačio u trku, on je to iskoristio i pao. Žao mi je zbog toga, a posebno mi je, da tako kažem čudno, to što smo protiv Španaca, protiv kojih se svi brane, prvi gol primili posle kontranapada, a drugi iz penala, nakon polukontre", rekao je Ivanović za Prvu televiziju.
 
Defanzivac Čelsija, koji je odigrao jubilarnu 50. utakmicu u nacionalnom dresu, dodao je da nije bilo lako igrati protiv svetskih i evropskih šampiona, pogotovo što je u pitanju prvi meču Srbije u novom sastavu i sa novim selektorom.
 
"Mislim da je taktika sa trojicom igrača u poslednjoj liniji jako dobra, samo da se još malo uigramo, ukomponujemo i bićemo ozbiljan tim. Uveren sam da će u svakoj narednoj utakmici biti bolje i da ćemo početi da pobeđujemo", zaključio ej Ivanović.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: