Nazad

Srbija - Kuba 3:0

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Sreda 23.05.2012 - 12:34

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je treću pobedu na turnira Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2012 pošto je jutros u Tokiju savladala Kubu sa 3:0 (25:21, 25:23, 25:19).

Utakmica je odigrana u Metropoliten dvorani pred 2.700 gledalaca, a sudili su Alžirac Mohamed Badr Lazreug i Peter Grunevengen iz Holandije.
 
SRBIJA: Brakočević (8), Mihajlović, Živković, Krsmanović (11), Malešević (9), Vesović (6), Ognjenović (5), Veljković (11), Rašić, Ćebić, Starović i Blagojević.
 
KUBA: Salas (10), Santos (6), Rohas (2), Palasios (4), Leskaj, Borel, Kleger, Kastanjeda (7), Hijel (15), Sili (6), Silva i Matijenco.
 
Prava je šteta što najbolje srpske odbojkašice protiv Tajlanda nisu odigrale ni približno kako mogu, jer bi već danas sa velikom sigurnošću moglo da se tvrdi da će biti učesnice Olimpijskih igara u Londonu. Šanse našeg tima da se nađe na najvećoj svetskoj smotri sporta su, naravno, i dalje velike. Pogotovo ako u preostala tri meča bude igrao kao danas kada je maksimalnim rezultatom savladao Kuba.
 
Sve linije srpske reprezentacije danas su funkcionisale prilično dobro - servis, prijem servisa, blok ali i organizacija nada za koju je najzaslužnija Maja Ognjenović. Najiskusnija u ovom timu uvek je pronalazila najbolja rešenja u napadu koja su prosto razarala kubansku odbranu.
 
Otuda ubedljiva pobeda izabranica Zorana Terzića i veliki korak napred, ka konačnom cilju, a to je odlazak na Igre u Londonu. Na turniru u Tokiju sutra je slobodan dan a sledeći rival najboljim srpskim odbojkašicama biće reprezentacija Rusije sa kojom se sastaju u petak od 06,30 h po našem vremenu.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: