Nazad

Srbija - Kuba 3:1

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Subota 19.05.2012 - 09:52

U drugom kolu A grupe Svetske lige za odbojkaše reprezentacija Srbije je jutros u Hamamacuu (Japan) savladala Kubu sa 3:1 (25;20, 19;25, 27:25, 27:25).

Utakmica je odigrana u Hamamacu Areni pred 1.100 gledalaca, a sudili su Dong Vok Jo iz Južne Koreje i Kinez Ning Vang.
 
SRBIJA: N. Kovačević (16), Janić (1), Petković (1), Terzić, Stanković (12), Nikić (14), Mitić, Rašić, Atanasijević (4), Starović (14), Podraščanin (11) i Rosić.
 
KUBA: Leon (29), Estrada, Gutijeres, Sepeda 87), Danher, Fundora, Bel (5), fijel (5), Biset (1), Mesa (11), Dijas (1) i Ernandes (19).
 
Najbolji odbojkaši Srbije ostvarili su prvu pobedu na prvom turniru ovogodišnjeg izdanja Svetske lige pošto su, posle 97 minuta obostrano dobre igre, savladali Kubu sa 3:1.
 
Prva dva seta bili su kao preslikani. Reprezentacija koja je na početku sticala rezultatsku prednost, održavala ju je do kraja pa je otuda prvi set pripao Srbiji, a drugi Kubi.
 
Preostala dva seta, međutim, obilovala su preokretima i veoma dramatičnim završnicama. Činjenica da su oba rešena na razliku, najbolja je ilustracija neizvesnosti u njima.
 
Više sreće, ali i znanja, imali su izabranici Igora Kolakovića koji su do vođstva 2:1 došli tek posle 4. set lopte, da bi do konačnog uspeha stigli tako što su iskoristili drugu meč loptu.
 
Poslednju utakmicu na prvom ovogodišnjem turniru Svetske lige srpski odbojkaši igraju sutra od 06,00 h po našem vremenu protiv reprezentacije Japana.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: