Nazad

"Srbija open" bez Srba

Izvor: Novosti - Nacionalni sport - Nedelja 29.04.2012 - 10:18

Sa jedinog domaćeg ATP turnira izostaju Đoković, Tipsarević, Troicki, Zimonjić, Krajinović... Predstavnici u žrebu Dušan Lajović i Marko Đoković

 

 

Na dunavskim obalama Dorćola narednih sedam dana vladaće najveća oseka srpskih tenisera zabeležena u poslednje četiri godine. Osim Novaka Đokovića, kome pauza i odmor, kako na fizičkom tako i na psihološkom planu, naredne nedelje mnogo znače pre izuzetno važnih takmičenja u Madridu, Rimu i na Rolan Garosu, kao vrhuncu prvog dela sezone, a potom i napada na Vimbldon i Olimpijske igre, u glavnom žrebu „Srbija opena“ nedostajaće Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Nikola Ćirić, Filip Krajinović, Nikola Milojević, Boris Pašanski. Praktično, skoro sve ono najbolje što naš beli sport može da pruži.

 

 

 

Jedini je svoje mesto na crvenoj zemlji i to zahvaljujući vajld kartama, našao tandem mladih igrača Dušan Lajović, 195. na listi, i Marko Đoković (879). Neočekivano, treću „ulaznicu“ domaćin je poklonio 22-godišnjem Rusu Jevgeniju Donskom (145), jer „postoji dogovor o razmeni vajld karata sa Rusima“, iako su mnogi verovali da će tu poziciju da zauzme neko od naših talenata, poput Ćaćića, Milojevića, Krajinovića...

 


Ako su „biseri“ i digli ruke od glavnog žreba, posebna priča je vezana za kvalifikacije. Goran Đoković, direktor turnira, napravio je jedan od nekoliko gafova prethodnih dana, jer je najavio da će ulaznice za ovaj deo takmičenja dobiti Đorđe Đoković, Predrag Krstin, Nikola Ćaćić i Miki Janković. Na kraju, samo je Đorđe zaista i dobio kartu, dok su ostale na iznenađenje svih otišle u ruke anonimnim Hrvatima, Ivanu i Mateju Šabanovu i Marku Rajiću (ispao 6:0, 6:1 u prvom kolu). Pritom, prag za plasman bio je toliko nizak da je praktično svako mogao da sebi nađe mesto u kvalifikacijama, o čemu govore i plasmani tenisera - 1326, 1278, 1167...


Za Nikolu Milojevića nije bilo mesta. Zvanično objašnjenje je da je naš mladi teniser zakasnio sa prijavom, iako njegov otac Tomislav to demantuje, ne želeći da bilo šta komentariše u ovom trenutku i ulazi u bilo kakve polemike. O izostanku Krajinovića (vraća se velikom brzinom ka vrhu) ili Zlatanovića niko i ne govori.


Međutim, odsustvo srpskih asova ne može u svakom pojedinačnom slučaju da ide na dušu organizatora. Naime, Tipsarević je odustao jer mu se nije uklapalo u raspored da dođe u Beograd. Sada je top 10 igrač, već je ispunio kvotu sa takmičenjima iz serije „250“ kojoj pripada i „Srbija open“, pa mu ni eventualna titula ne bi pomogla mnogo u borbi za što bolji plasman na listi, dok bi se fizički iscrpeo pred masters u Madridu.


Što se Troickog tiče, tu je takođe problem pitanje lošeg tajminga turnira na Dorćolu, zbog Španije koja sledi, ali s obzirom na očajnu formu u kojoj se nalazi, jasno je da na Pirinejima naš as neće imati šta da traži, pa čudi što propušta Beograd.


Pojedincima, opet, zbog nekih trećih razloga verovatno nije odgovaralo da se pojave na ovom takmičenju...

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: