Nazad

Srbija savladala Japan 3:0

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Petak 01.06.2012 - 15:54

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije uspešno je startovala na turniru Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu, pošto je danas u Tokiju savladala Japan sa 3:0 (25:19, 25:23, 25:16).

Utakmicu u dvorani Metropoliten posmatralo je 4.000 gledalaca, a sudili su Danijel Gonsales iz Meksika i Pjotr Dudek iz Poljske.
 
SRBIJA: N. Kovačević 10, U. Kovačević, Janić, Petković 2, Stanković 6, Nikić 13, Mitić, Rašić, Atanasijević 3, Starović 7, Podraščanin 10, Rosić.
JAPAN: Nagano, Kondoh, Usami, Jamamoto 11, Tomimacu 3, Macumoto 3, Jamamura 1, Šimicu, Fukuzava 12, Išiđima 3, Jonejama 7, Košija.
 
Odlično je Srbija počela turnir u Tokiju. Pored, važne, maksimalne pobede protiv Japana, izabranici Igora Kolakovića su, uz kvalitetnu igru, kako u odbrani, tako i u napadu, demonstrirali zašto su u vrhu svetske odbojke. 
 
Imponovala je sigurnost i mirnoća, naročito u presudnim trenucima drugog seta, koja je Srbiji donela važna tri boda bez izgubljenog seta, pogotovo, jer su istim rezultatom završene i ostale utakmice, u kojima je Australija pobedila Venecuelu, Kina savladala Portoriko, a Iran bio bolji od Koreje.
 
Odbojkaši Srbije ni u jednom trenutku nisu dopustili igračima domaće selekcije da uopšte pomisle da mogu da naprave iznenađenje.
 
Naredni protivnik najboljim srpskim odbojkašima je reprezentacija Južne Koreje sa kojom se sastaju sutra od devet sati po našem vremenu.
 
Plasman na OI izboriće pobednik turnira i najbolja azijska selekcija. Ukoliko azijski tim bude pobednik, na OI će ići i druga najbolje plasirana selekcija sa ovog kontinenta.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: