Nazad

Srbija u polufinalu protiv Italije

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Petak 11.05.2012 - 23:48

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije igraće protiv selekcije Italije u polufinalu kvalifikacionog olimpijskog turnira u Sofiji.

Italija je u poslednjem kolu B grupe pobedila Slovačku sa 3:0 (25:23, 25:13, 25:22) i zauzela prvo mesto ispred Nemačke.

Duel sa Italijanim na programu je sutra od 16.30, dok se u drugom polufinalnom meču sastaju Bugarska i Nemačka (19.45).

Ranije danas najbolji srpski odbojkaši pobedili su Sloveniju sa 3:1 (22:25, 25:18, 27:25, 25:15), dok je u poslednjoj utakmici A grupe Bugarska večeras savladala Španiju sa 3:0 (25:16, 25:20, 25:16).

Plasman na Olimpijske igre u Londonu izboriće samo pobednik turnira, a finale je na programu u nedelju od 19.45. Ukoliko se na ovom turniru ne kvalifikuje za OI, selekcija Srbije imaće novu šansu na interkontinentalnom kvalifikacionom turniru u Japanu.

Kolaković: Potajno se nadamo plasmanu u finale

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je večeras da se potajno nada plasmanu u finale kvalifikacionog olimpijskog turnira u Sofiji. "Uz dosta muke smo došli do polufinala, ne u rezultatskom smislu već u količini uloženog truda. Uspeli smo da ostvarimo cilj, plasman u polufinale i pokušaćemo da odemo korak dalje, jer nam je forma u usponu", rekao je Kolaković.

Selektor se zatim osvrnuo na sledećeg protivnika - selekciju Italije."Italija igra jako dobro, motivisani su i ima nekoliko iskusnih igrača. Protivnik je težak, jedna od najboljih selekcija na svetu, ali verujem da motiv neće izostati i potajno se nadam da možemo doći do finala", zaključio je Kolaković.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: