Nazad

Srbija ubedljiva i protiv Portorika, sledi Španija

Izvor: Beta, OK Radio - Nacionalni sport - Petak 06.09.2019 - 15:08

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Vuhanu selekciju Portorika sa 90:47 (23:14, 26:12, 22:13, 19:8) u prvom meču Grupe J Svetskog prvenstva u Kini.

Dominacija od početka meča FOTO: FIBA
Svi košarkaši Srbije su ulazili u igru, a u strelce se jedino nisu upisali Vasilije Micić i Nikola Milutinov. Najefikasniji je bio Nemanja Bjelica sa 18 poena, dva poena manje je ubacio Boban Marjanović, 14 je dodao Nikola Jokić, 12 Stefan Birčević, dok je Marko Gudurić postigao deset poena. U selekciji Portorika najbolji je bio David Uertas sa 11 poena.
 
Srbija je od samog starta bila ta koja je dominirala na terenu, a početak utakmice protekao je u znaku Marjanovića. Srpski centar je ubacio deset poena i bio najzaslužniji za to što je nacionalni tim već polovinom prve deonice stigao do dvocifrene prednosti (15:4).
 
Marjanovića su na terenu nasledili Jokić i Raduljica, nastavili su tamo gde je on stao i Srbija je posle prvih deset minuta imala plus devet 23:14.
 
Trojkama Bjelice i Gudurića, uz dobru odbranu na drugoj strani, Srbije je na početku druge četvrtine stigla i do 17 poena prednosti. Taj deo igre "zatvorio" je Bjelica sa dve vezane trojke, pa je Srbija na veliki odmor otišla sa velikih 23 poena prednosti 49:26.
 
Košarkaši Srbije su i u nastavku igrali raznovrsno, nesebično i samo uvećavali prednost koja je na kraju iznosila 43 razlike.
 
Srbija u nedelju od 14:30 igra protiv Španije.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: