Nazad

Srbiji samo čudo može da oduzme direktno mesto u LŠ

Izvor: B92, OK Radio - Nacionalni sport - Petak 18.02.2022 - 13:52

Srbija, kao što je poznato, nalazi se nadomak velikog uspeha i direktnog mesta u Ligi šampiona u sezoni 2023/24.

FOTO: EPA
Pobeda Partizana u Pragu nad Spartom dodatno je učvrstila 11. poziciju, koja za nacionalnog prvaka donosi grupnu fazu, a vicešampionu kvalifikacije za elitno takmičenje.
 
Srbija ima 32.375 bodova, 0.575 od Ukrajine, koja je na 12. mestu UEFA liste, ali i koja nema više predstavnika u evropskim takmičenjima ove sezone.
 
To znači da je jedina pretnja po Srbiju Belgija, koja zaostaje 1.750 bodova i ima Gent, kao jedinog predstavnika, piše B92.
 
Uspeh Srbije mogao bi da izostane samo u scenariju da Gent stigne do finala Lige konferencije sa svim pobedama, a da Crvena zvezda i Partizan ne osvoje nijedan bod.
 
Takođe, dodatni uslov da Srbija u sezoni 2023/24. ima direktnog putnika u Ligu šampiona jeste i da sezonu ranije prvak Evrope bude tim koji je već kroz svoje nacionalno prvenstvo obezbedio plasman u elitu.
 
To se u najvećem broju slučajeva i dešava.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: