Nazad

Srpkinjama nova šansa u Japanu

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Četvrtak 03.05.2012 - 15:43

Porazom od Rusije 1:3, odbojkašice Srbije izgubile šansu da se u Turskoj bore za olimpijsku vizu. Poslednja šansa na kvalifikacionom turniru u Japanu od 19. do 27. maja.

Gotovo je za odbojkašice Srbije na kvalifikacionom olimpijskom turniru u Turskoj.

Posle šokantnog i neočekivanmog poraza od Holandije u sredu (2:3), usledio je poraz od svetskih šampionki, Ruskinja - 1:3.

Novu šansu za plasman na Olimpijske igre u Londonu, evropske šampionke potražiće na kvalifikacionom turniru u Japanu od 19. do 27. maja.

Posle jučerašnjeg meča sa Holanđankama, u kojem su srpske odbojkašice prokockale vođstvo od 2:0 u setovima i mnogo meč-lopti, trebalo je ići težim putem na kvalifikacionom turniru u Ankari.

Najpre je trebalo savladati Rusiju, potom i Poljsku.

U meču protiv Ruskinja, Srbija je odigrala dobro dva seta. U prvom je bila izjednačena borba, a Srbija je propustila nekoliko set lopti. Ruskinje su odigrale hladnokrvnije u odlučujućim trenucima i dobile set na razliku - 29:27.

Dobra igra Srbije u drugom setu. Kada funkcionišu kao tim, sve ide mnogo bolje. Blokom Jovane Brakočević, Srbija je izjednačila na 1:1 u setovima. Postojala je nada da će to biti pozitivna energija za naše dame.

Ali, usledio je vrlo loš treći set. Od 10:6, Ruskinje su uvećavale razliku, do 20:12, potom 23:14...Rutinski su privele set kraju.

Početak četvrtog seta, izjednačen. Ruskinje su imale +2, ali je od rezultata 9:7 za Rusiju, usledila serija od 5-0 za srpske odbojkašice i preokret - 12:9. Međutim, Ruskinje su uzvratile udarac. One su napravile seriju, preokrenule i držale vođstvo do kraja seta.

Srbija nema više šansi da se domogne jednog od prva dva mesta koje vode u polufinale na ovom turniru.

Narednu priliku za odlazak na OI u London, reprezentacija Srbije imaće u Japanu, na turniru od 19. do 27. maja. Sa tog takmičenja tri reprezentacije ići će na Olimpijske igre.

REZULTATI:

GRUPA B

Srbija - Rusija 1:3 (27:29, 25:22, 16:25, 19:25)

sreda:

Poljska - Rusija 3:2
Srbija - Holandija 2:3

Parovi 4. kola (petak): Srbija - Poljska (13h), Rusija - Holandija (18h).

TABELA: Poljska 5, Rusija 4, Holandija 2, Srbija 1.

U Grupi A Turska ubedljivo vodi sa šest bodova (set količnik: 6:0), sledi Nemačka sa 3 boda, Bugarska i Hrvatske nemaju poene.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: