Nazad

Srpski rukometaši na okupu: Već smo na EP, počele pripreme

Izvor: Tanjug, OK Radio - Nacionalni sport - Ponedeljak 08.03.2021 - 14:29

Španac na klupi nacionalnog tima će nedelju dana raditi sa proširenim timom Srbije.

Okupljanje na startu EHF nedelje FOTO: Wikipedia
Rukometaši su nas prijatno iznenadili na mečevima protiv Francuske i Grčke, a zato sada svako njihovo okupljanje pratimo sa mnogo pažnje. Ovog puta neće biti utakmica, već samo priprema i uigravanja za naredne izazove.
 
Muška rukometna reprezentacija Srbije okupila se večeras u centru FSS u Staroj Pazovi na startu EHF nedelje.
 
Rukometaši su u tri utakmice kvalifikacija u januaru protiv Francuske i Grčke već obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo 2022 u Mađarsku i Slovačku, pa će ova trenažna nedelja selektoru Toniju Đeroni poslužiti da vidi neke nove igrače i isproba neke nove varijante.
 
''Imali smo odličnu akciju u januaru, a verujem da će tako biti i sada bez obzira što nema utakmica. Bez utakimica, biće ovo drugačija nedelja, posvećena treningu. Nažalost, nemamo igrače iz Nemačke, ali napravili smo takav plan i program da idemo dalje sa našim aktivnostima. Proverićemo nove igrače da vidimo šta mogu u ovom trenutku. Kada ih gledate u klubovima zapravo nemate potpunu sliku kako rade i treniraju, pa ćemo sada imati više vremena i to da vidimo'', rekao je selektor Toni Đerona za sajt Rukometnog saveza Srbije (RSS).
 
Kako kaže, radiće više individualno i u tandemima iz čega će se roditi neke nove ideje.
 
''Grupa je otvorena, to smo rekli od početka. Tako bi uvek i svuda trebalo da bude. Svi srpski igrači moraju da znaju da ako dobro igraju u svojim klubovima imaju šansu da budu ovde. Krenuli smo sa listom od 25-30 igrača, sada smo na 40, 45, razmišljamo o mnogima... Mislim da konkurencija i takmičenje između njih povećavaju kvalitet. Ako svi igrači budu razmišljali šta mogu da urade za nacionalni tim, onda će i rezultati biti bolji", kaže Đerona.
 
Reprezentacija će u Staroj Pazovi trenirati do subote, bez odigravanja mečeva.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: