Nazad

Srpski strelci u finalu Svetskog kupa

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Ponedeljak 28.05.2012 - 17:05

Šestoro srpskih strelaca već se kvalifikovalo za finale Svetskog kupa u Bangkoku, petoro na osnovu rezultata ove sezone (London, Milano, Minhen) na kojima su osvojili ukupno šest medalja (dve zlatne, tri srebne i bronzanu) i Andrija Zlatić kao branilac titule.

Andrija Zlatić
U Minhenu, zlatnu medalju je osvojila Zorana Arunović vazdušnim pištoljem, srebrne Damir Mikec MK pištoljem, Nemanja Mirosavljev MK puškom trostav i Andrea Arsović vazdušnom puškom. Na drugom Svetskom kupu ove sezone u Milanu osvojene su dve medalje, zlato Damir Mikec i bronza Jasna Šekarić (oboje MK pištoljem). Bez medalja sa ukupno tri finala završili su učešće u prvom svetskom kupu (predolimpijskom turniru) u Londonu.
 
Automatski je pozivnicu dobio Andija Zlatić kao branilac titule sa finala Svetskog kupa u Vroclavu prošle godine MK pištoljem, a istim oružjem obezbedio je učešće i borbu za kristalni globus i Damir Mikec osvajanjem zlatne medalje u Milanu. U olimpijskoj godini, pravo učešća u finalu Svetskog kupa imaju i osvajači olimpijskih medalja u Londonu, pored branioca titule i osam najboljih na osnovu bodova za plasman na nekom od ovogodišnja tri takmičenja.
 
Finale Svetskog kupa odrzazće se od 22. do 28. oktobra.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: