Nazad

Stjepanović: Malo sam posustao, biće bolje!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Utorak 31.07.2012 - 11:41

Velimir Stjepanović u kratkoj izjavi osvrnuo se dve sjajne trke koje je imao u ponedeljak i najavio pokušaj da u utorak uveče napravi veliki podvig u finalu na 200 metara delfin.

  Mladi plivač Velimir Stjepanović obeležio je u ponedeljak nastup srpskih sportista na Olimpijskim igrama u Londonu, jer je ostvario fantastičan uspeh i plasirao se u finale trke na 200 metara leptir, odnosno delfin stilom.

Stjepanović je u drugoj polufinalnoj trci zauzeo četvrto mesto rezultatom od jednog minuta, 55 sekundi i 13 stotinki, što je ukupno osmo vreme, i u utorak uveče pokušaće da u konkurenciji svetskih vedeta u ovoj disciplini, Amerikanca Majkla Felpsa, Japanca Takešija Macude, Južnoafrikanca Čada le Klosa i ostalih, ostvari podvig i eventualno domogne se medalje.

Osamnaestogodišnji srpski plivač plasmanom u finale već je napravio veliki rezultat, a ostaje da se vidi da li je u stanju da "šokira" i naciju i ceo državni olimpijski tim u Londonu, koji, za sada, ima "u džepu" bronzano odličje strelca Andrije Zlatića.

"Bilo je u redu, ali ipak sporije nego u kvalifikacijama. Posustao sam u poslednjih 10 metara trke, verujem da će sutra biti bolje. Videćemo, zahvaljujem svima na podršci", izavio je Stjepanović, koji je u prepodnevnim kvalifikacijama oborio nacionalni rekord rezultatom 1:54,99 minuta.

Janko Tipsarević preskočio je i drugu prepreku na olimpijskom turniru savladavši Nemca Filipa Pečnera sa 2:1 u setovima (3:6, 6:3, 6:4). Drugi reket Srbije morao je da se pomuči kako bi došao do trijumfa, pogotovo što je u prvom setu delovalo kao da mu ništa ne polazi za rukom.

Međutim, Janko se pribrao u nastavku duela, preuzeo inicijativu i na kraju opravdao ulogu favorita, dok je Pečner bio besan na sebe zbog loše igre u samoj završnici, pa je na kraju i polomio reket.

"Uslovi nisu bili jednostavni, duvao je jak vetar, u pojedinim momentima pravi vrtlog, i bilo mi je teško da kontrolišem osnovne udarce, a posebno njegov servis. Ipak, kada sam kosolidovao igru stvari su krenule nabolje i mislim da sam zasluženo dobio meč. Super se ocećam, imam veliko samopuzdanje i to mi je važno, pogotovo u ovakvim mečevima gde jedna lopta može da odluči", izjavio je Tipsarević koji se u osmini finala sastaje sa Amerikancem Džonom Iznerom.

Janko je kasnije istog dana u paru sa Nenadom Zimonjićem izborio i osminu finala u konkurenciji dublova. Njih dvojica pobedili su Slovake Martina Kližana i Lukaša Lacka sa 6:3, 6:3, pa se u narednom meču sastaju sa kanadskim parom Danijel Nestor/Vašek Pospišil.

Novak Ðoković i Viktor Troicki nisu imali uspeha u dublu, jer su na startu takmičenja poraženi od švedskog para Johan Brunstrom/Robert Lindšted sa 2:0 u setovima. Na Igrama u Londonu Ðoković nastavlja takmičenje u singlu, njegov rival u drugom kolu je Amerikanac Endi Rodik, dok je Troicki završio učešće pošto je prethodno poražen u prvom kolu singla od Španca Nikolasa Almagra.

Na ženskom turniru Ana Ivanivić nije blistala, ali je ipak pobedila Britanku Elenu Baltaču (6:4, 7:6) i plasirala se u osminu finala. Najbolje rangirana srpska teniserka igrala je sa dosta oscilacija, međutim, pravovremeno se stabilizovala i na kraju ipak zasluženo slavila.

"Bio je težak meč, ona je igrala jako dobro, pogotovo u drugom setu kada je počela da menja ritam, udara ''dropšotove'', ali uspela sam da se prilagodim i ''izvučem'' meč. Mislim da su nas namerno stavili na mali teren, bila je lepa atmosfera, iako je ona imala veću podršku i iskrena da budem uživala sam. Ne bih imala ništa protiv da i naredni meč igram na istom terenu i opet dobijem u dva seta", rekla je Ivanovićeva, čija je naredna protivnica nekadašnji svetski broj jedan, Belgijanka Kim Klajsters. 

Novo veliko razočaranje u Londonu priredile su srpske odbojkašice, aktuelne šampionke Evrope. Nakon startnog debakla protiv Kine, izabranice selektora Zorana Terzića izgubile su od selekcije Južne Koreje sa 3:1 i najverovatnije zatvorile vrata četvrtfinala olimpijskog turnira.

Samo u trećem setu podsetile su na prepoznatljive partije od prošle jeseni, ali to ipak nije bilo dovoljno za preokret. Sve ostalo naše odbojkašice trebalo bi brzo da zaborave i da pokušaju da se psihički podignu uoči preostala tri meča u grupi ako žele da sačuvaju kakve-takve izglede za plasman među osam najboljih.

"Situacija je takva da je vrlo teško reći da smo protiv nekog favoriti. Ekipa je nova, nije igrala zajedno i nije spremna za neko veliko takmičenje, zbog povreda, neke igračice igraju prvi put, neke posle duge pauze, a neke koje su dugo tu potpuno su van forme. Plasman u četvrtfinale nije realan, ali ne zbog dva poraza, već zbog loše igre", rekao je Terzić.

Reprezentacija Srbije u trećem kolu, 1. avgusta, igraće protiv selekcije Turske, a posle toga slede dueli sa Amerikankama i Brazilkama.

Veslački dvojac bez kormilara u sastavu Nikola Stojić - Nenad Beđik plasirao se u polufinale olimpijskog takmičenja pošto je u repesažu osvojio drugo mesto. Stojić i Beđik trku su završili u vremenu šest minuta, 22 sekunde i 76 stotinki, a u borbi za finale veslaće 1. avgusta od 12 sati.

Ono što je uspelo dvojcu, pokušaće da ostvari četverac bez kormilara. Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković i Radoje Ðerić nisu izborili polufinale rezultatom 5:53:35 minuta, pa će šansu imati sutra od 11 sati u repesažu.

Od srpskih strelaca na Igrama u Londonu je nastupio jedino Nemanja Mirosavljev u gađanju vazdušnom puškom, ali nije imao uspeha. U konkurenciji 47 takmičara zauzeo je 30. mesto sa 591 krugom, pa je ostao bez plasmana u finale.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: