Nazad

Sudiji sam pozajmio pare

Izvor: Novosti - Nacionalni sport - Četvrtak 26.04.2012 - 08:20

Petorica optuženih za nameštanje fudbalske utakmice između novosadske Vojvodine i Mladosti iz Lučana negirali su krivicu

Utakmica je odigrana 12. decembra 2007. godine u Lučanima i završena je pobedom gostiju (1:0).

 

Optuženi za davanje mita Ratko Butorović (58) aktuelni predsednik FK Vojvodina, Milan Čabrić (38) upravnik SC "Vujadin Boškov" i fudbalski sudija Goran Kovačić (42), optužen za pomaganje u izvršenju tog krivičnog dela, kao i Mihailo Jeknić (49) i Borislav Kašanski (41), takođe fudbalske sudije, koji se terete za primanje mita, ostali su pri svojim iskazima ranije datim pred istražnim sudijom novosadskog Višeg suda.Sva petorica su pred krivičnim većem Višeg suda u Novom Sadu, kojim je predsedavao sudija Svetimir Popović istakli da se ne osećaju krivim i nisu imali ništa da dodaju onome što su ispričali posle hapšenja januara 2008. godine.
 


Butorović je sudskom veću, kako prenose "Novosti", predočio da je sumu od 3.000, evra, koja se pominje u optužnici, Jekniću dao kao pozajmicu i da mu je ovaj to i vratio, a kao dokaz je priložio overenu i potpisanu priznanicu."Ne poznajem Kašanskog, i nikada nikakav kontakt sa njim nisam imao, ni lično ni telefonski. U zapisnicima koje dobijamo posle utakmice nije bilo nikakvih primedbi FK Mladost na organizaciju utakmice i suđenje", rekao je navodno on.
 


Glavni fudbalski sudija na spornoj utakmici u Lučanima Jeknić tvrdi da ga niko nije zvao pre utakmice i pominjao bilo kakvu sumu novca, niti poklon da sudi u korist novosadske Vojvodine. Po njegovim rečima novac je pozajmio od Butorovića i vratio.
 


Kašanski, koji je bio pomoćni sudija na utakmici u Lučanima, izjavio je da nikakav poklon nije primio i da mu se sudi zbog nečeg što nije uradio. On tvrdi da nije uradio bilo šta što bi odstupilo od obaveze koju je imao, a na toj utakmici je ocenjen skoro najboljom ocenom bez ijedne primedbe.Po navodima optužnice, Butorović se 11. decembra 2007. sa Čabrićem dogovorio da trojici fudbalskih sudija ponudi poklon da sude u korist Vojvodine - 2.000 evra glavnom i po hiljadu evra pomoćnim sudijama.Nastavak suđenja je zakazan za 5. septembar, i biće saslušani svedoci.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: