Nazad

Sukob navijača Zvezde i policajaca

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Četvrtak 17.01.2013 - 10:16

U sukobima navijača Crvene zvezde i policije tokom meča crveno-belih sa Galatasarajem u okolini Hale Pionir povređeno je oko 20 policajaca i više civila.

Sukob navijača Zvezde i policajaca

Kako saznajemo u policiji, više navijača je dovedeno u policijsku stanicu.

Zasad su konstatovane dve teže povrede, kod jednog policajca (28) i jednog mladića (19), a u oba slučaja sumnja se na prelome ekstremiteta. Ostali povređeni su odmah zbrinuti i konstatovane su im lakše povrede.

Kako je rečeno za B92, Hitna pomoć je na lice mesta poslala tri ekipe, koje su osim u Hali Pionir, intervenisale i oko nje, ali i u policijskoj stanici u Bulevaru despota Stefana.

Do sukoba je došlo zbog velike gužve na ulazu u dvoranu, ispred koje je ostalo oko hiljadu ljudi među kojima je bilo onih nisu imali karte za utakmicu, ali i veliki broj onih koji su imali ulaznice ili sezonske karte, ali za njih jednostavno nije bilo mesta u krcatoj dvorani.

Posle velikog meteža i guranja sa obe strane, došlo je do tuče sa policijom na ulazima, a zatim se sve proširilo i na okolne ulice. Prema nekim informacijama, u prvi mah je bilo tuče i među navijačima.

PSS: Policajci nisu glineni golubovi, odgovornost na Zvezdi

Policijski sindikat Srbije najoštrije osuđuje divljanje navijača koji su pred košarkašku utakmicu Crvene Zvezde i Galatasaraja u Hali Pionir povredili prema dosadašnjim informacijama 20 policajaca, od čega je jedan vrlo teško povređen od udaraca kamenica po glavi, saopšteno je iz ovog sindikata.

"Dokle će policija da trpi divljanje takozvanih navijača i da se kućama vraćaju krvavih glava zbog nečije nesposobnosti. Policajce koji su obezbeđivali utakmicu napali su navijači koji nisu mogli da uđu u prepunu salu, iako su neki od njih imali karte. Ko je i zašto odštampao više karata nego što ima mesta u hali? Zbog toga ćemo insistirati i na krivičnoj odgovornosti rukovodstva Košarkaškog kluba Crvena zvezda. Sa druge strane odgovorne su i neke starešine iz Policijske brigade, koja je obezbeđivala utakmicu. Oni su dozvolili da policajci kao glineni golubovi gledaju huligane dok odvaljuju kamenje sa žardinjera i gađaju ih desetak minuta. Neko napokon mora da odgovara za propuste i izlomljene i izubijane policajce", kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: