Nazad

Šumadinci pretučeni u Novom Pazaru!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Utorak 04.09.2012 - 00:26

Trener i šest fudbalera Šumadije 1903 iz Kragujevca povređeno je u napadu navijača, redara, ali i igrača Jošanice.

Predsednik Šumadije Nenad Vasiljević najavio je u ponedeljak da će zatražiti hitnu sednicu Fudbalskog saveza regiona Zapadna Srbija, kako slučaj prebijanja igrača tog kluba ne bi bio zataškan.

Trener Željko Vasić i još šest igrača Šumadije povređeno je u nedelju u Novom Pazaru, posle utakmice protiv domaće Jošanice (1:1), u okviru trećeg kola Zone Morava.

Navijači domaćina tada su zajedno sa redarima stadiona napali Kragujevčane.

Generalni sekretar Šumadije Vladimir Čađenović saopštio je da se trener nalazi u bolnici zbog trostrukog preloma vilice i da čeka operaciju, a da su igračima povrede nanete štanglama, lopatama i kamenicama.



"Sama utakmica je bila fer, ali je po njenom završetku ispred svlačionice došlo do konflikta između igrača, kojima se priključilo oko 70 navijača Jošanice. Članovi uprava dva kluba nisu mogli da spreče batinanje koje je usledilo", rekao je Čađenović.

On je dodao da je najozbiljnije povređen golman Aleksandar Ćurčić, koji ima oko 20 kopči zbog posekotina na glavi, licu i telu.



Igrač Nikola Đorđević ima frakturu nosa, Miloš Stamatović iščašenje ramena, dok ostali fudbaleri imaju po slomljen zub, posekotine na usnama i telu.

Čađenović je takođe istakao da su fizioterapeut Jošanice i sudija pomogli igračima i treneru Šumadije, koji su posle incidenta prebačeni u novopozarsku bolnicu, a potom i u Klinički centar u Kragujevcu.

Predsednik Vasiljević dodao je da će klub zbog velikog broja povreda zatražiti odlaganje narednih utakmica. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: