Nazad

Surova realnost srpskog fudbala: Zmije ometaju treninge

Izvor: Mozzartsport - Nacionalni sport - Ponedeljak 13.08.2012 - 13:44

Kuršumlijski klubovi Kosanica i Kolibri naleteli na nesvakidašnji probleme na prvoj prozivci. Voda za tuširanje se zagreva u loncu na šporetu na drva

 Pripreme fudbalskih klubova iz Kuršumlije, planirane za danas, odložene su jer su se na stadionupojavile zmije, izjavio je predsednik KosaniceSlavko Ilić.

"Kada je košen teren videli smo zmije - poskoke i smukove, bilo ih je puno. Njihova legla se nalaze ispod tribina i pored svlačionica. Fudbalski klub Kosanica i ženski klub Kolibri morali su da odlože pripreme", kazao je Ilić za agenciju Beta.
 
Prema njegovim rečima, problem je što je stadion u Kuršumliji potpuno zarastao u korov.
"Povremeno se, zbog nedostatka novca, čistio i kosio samo teren dok je okolina potpuno zapostavljena. Radi se o površini od oko 2,5 hektara. Sada je, rizično da igrači izađu na teren zbog zmija".
 
Stadion u Kuršumliji izgrađen je 1979. godine. Ilić kaže da od tada nikada nije uložen novac za njegovo održavanje. Stadion je u vlasništvu Opštine.
"Stadion je oštećen i zato što se koristi kao heliodrom. On je jedino mesto u opštini gde može da sleti helikopter. Kada dođu zvaničnici iz Beograda, na igralište se ulazi džipovima i drugim vozilima", kazao je on i dodao da je to bio jedan od najlepših stadiona na jugu Srbije koji je sada gotovo potpuno ruiniran.
 
Ilić kaže da su i pomoćni objekti i pomoćni tereni gotovo stradali, a kablovi za struju su pokidani jer su istrajali.
"Verovali ili ne, vodu za tuširanje grejemo u loncu na šporetu na drva. Sve to bi nekako i izdržali da se sada nisu i zmije pojavile", kazao je Ilić.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: