Nazad

TENIS: Težak žreb, Jelena na Serenu

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Četvrtak 26.07.2012 - 20:36

U Londonu izvučeni parovi prvog kola teniskog turnira u singlu. Utisak je da su naši teniseri mogli bolje da prođu.

  Serena Vilijams, Nikolas Almagro, David Nalbandijan... To su imena koja dosta znače u svetskom tenisu. Upravo oni su u prvom kolu olimpijskog Vimbldona "naleteli" na Srbe.

Mogli smo i mnogo bolje da prođemo na žrebu.

Jelena Janković imaće najteži posao na početku olimpijskog turnira. Srpska teniserka igraće protiv Serene Vilijams, osvajačice dve zlatne medalje u dublu.

Amerikanka je u paru sa sestrom Venus bila najbolja u Sidneju 2000. i Pekingu 2008. godine. Serena je postavljena za četvrtog nosioca, a u London se vraća tri nedelje posle osvajanja titule na Vimbldonu. Dosadašnji skor Jankovićeve i Serene je 4:4. Poslednji put njih dve su igrale 2010. u Rimu, a pobeda je pripala Srpkinji u polufinalu.

Ana Ivanović, 11. nosilac, na startu će se sastati, takođe, sa takmičarkom iz Sjedinjenih Američkih Država. Njena rivalka u prvom kolu je Kristina Mekhejl, 26. igračica na WTA listi. Njih dve nikada pre nisu odmerile snage.

Najbolji srpski teniser i jedan od glavnih kandidata za osvajanje medalje, Novak Đoković, u prvom kolu moraće da "ukrsti rekete" sa Fabijom Fonjinijem. Nole je postavljen za drugog "kosturaša". Inače, u karijeri se tri puta sastajao sa Italijanom i dobio je sva tri duela.

Đoković je pre četiri godine u Pekingu osvojio bronzu. Ako sve bude išlo po planu, osvajač Vimbldona za 2011. godinu u polufinalu mogao bi da se sastane sa Endijem Marejom.

Osmi nosilac Janko Tipsarević, opet, će igrati protiv Davida Nalbandijana. Srbin i Argentinac su ove sezone već tri puta izlazili na megdan, a poslednja dva meča, na Vimbldonu i u Majamiju, dobio je Tipsarević. "Gaučos" je bio bolji u Indijan Velsu.

Viktor Troicki prolaz u drugo kolo tražiće preko 12. igrača na ATP listi Nikolasa Almagra, s kojim nema pozitivan skor. Španac je dobio oba meča odigrana do sada.

Poznati su i rivali srpskih dublova.

Treći nosioci Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić igraće protiv Slovaka Martina Kližana i Lukaša Lacka. Novak Đoković i Viktor Troicki (osmi nosioci) sastaće se sa Johanom Brunstromom i Robertom Linstetom iz Švedske.

Tenis će se u Londonu igrati na terenima Vimbldona. Turnir počinje u subotu - 28. jula. Žreb za miks dublove biće obavljen u utorak, 31. jula.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: