Nazad

Teniserke na moskovskom ledu

Izvor: Blic - Nacionalni sport - Ponedeljak 16.04.2012 - 16:13

 Po prvi put u istoriji Fed kupa, teniski duel ženskih reprezentacija biće odigran na ledu, a “čast” da osete rusku zimu na taj način imaće reprezentativke Srbije koje u subotu u Moskvi počinju polufnalni nastup protiv domaće selekcije.

Učesnice ovog spektakla neće imati klizaljke, jer za njima neće biti potrebe, već će se teniski duel održati u “Megasport areni”, slavnoj po nadmetanjima na ledu. A pritom - led uopšte neće biti uklonjen, već samo prekriven specijalnim podlogama, na čijem će vrhu biti šljaka.

 

 

“Trenutno je u nivou stopala temperatura oko minus četiri, minus pet stepeni po Celzijusovoj skali. Moramo ne samo da dobro zaštitimo led, već i da sve uklonimo 48 sati posle završetka ovog teniskog duela”, rekao je Oleg Kasatkin, direktor kompanije “Sportske linije”, koja se brine o pripremi “Megasport arene” za takmičenje.

 

Led u ovom sportskom objektu je najpre prekriven specijalnim izolacionim materijalima, potom dodatnim slojevima od kojih je jedan plastičan, a tek onda ide šljaka. Kasatkinovim radnicima sve dodatno otežava činjenica da je ispod svih tih slojeva i dalje led, te je onemogućena upotreba teških mašina. Zato se na sabijanju materijala radi - ručno.

 

“Nažalost, Megasport arena je jedina koja je slobodna u ovom trenutku, jer bismo ovakav događaj obično priredili na Olimpijskom stadionu ili Lužnjikiju. Ali, “Olimpijski” je zauzet, baš kao i Lužnjiki. Ipak, mislim da će i ovo odabrano mesto biti u redu jer se radi o veoma modernom i veoma prijatnom prostoru za ovakav događaj”, rekao je direktor moskovskog teniskog turnira “Kremljin kup” Stanislav Stepanec.

 

Novi teren će biti postavljen do utorka, 17. aprila, četiri dana pre nego što otpočne duel najboljih teniserki Rusije i Srbije. Za domaću reprezentaciju nastupaju Marija Kirilenko (21. na svetu), Anastasija Pavljučenko (22.), Svetlana Kuznjecova (27.) i Jelena Vesnina (78.), a za Srbiju će igrati Ana Ivanović (15. na WTA listi), Jelena Janković (18), Bojana Jovanovski (96) i Aleksandra Krunić (195.).

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: