Nazad

Test za novog selektora

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Subota 26.05.2012 - 09:27

Fudbalska reprezentacija Srbije danas igra prijateljsku utakmicu protiv Španije, što će biti prvi test za novog selektora Sinišu Mihajlovića.

Mihajlović je obećao da će njegovi izabranici učiniti sve da dođu do povoljnog rezultata protiv Španije. "Rezultat neće biti u prvom planu, ali pokušaćemo da napravimo problem španskim fudbalerima. Znamo način kako to da uradimo i mogu samo da obećam da ćemo sve pokušati da stignemo do povoljnog rezultata. To bi kod ovako mladih fudbaler podigao nivo samopouzdanja", rekao je Mihajlović, a preneo sajt Fudbalskog saveza Srbije.
 
On je dodao da ekipa u dobroj atmosferi dočekuje sutrašnji meč. "Nisam se opterećivao činjenicom da ću selektorski debi imati protiv aktuelnog evropskog i svetskog šampiona, selekcije Španije. Moj fokus bio je na pripremi reprezentacije Srbije. Mogli smo da biramo i lakše rivale, ali ovo je najbolji način da spoznamo naše stvarne mogućnosti", rekao je Mihajlović.
 
Novi kapiten "orlova" Branislav Ivanović, takođe, je optimista uoči početka turneje u kojoj će Srbija odigrati prijateljske mečeve protiv Španije, Francuske i Švedske. "Na novom smo početku i pomalo u senci svega toga ostala je činjenica da ćemo igrati utakmicu protiv možda i najbolje svetske selekcije. Osvajanje trofeja u Ligi šampiona donelo mi je neopisivu radost, ali moja sreća se nastavlja, jer sam postao kapiten reprezentacije Srbije. To su dve stvari koje predstavljaju želju i san svakog igrača", rekao je Ivanović.
 
Aleksandar Kolarov smatra da o kvalitetima španske reprezentacije ne treba trošiti reči. "Svi znaju šta su osvojili u poslednje četiri godine i jasno je da imaju zaista fantastične i igrače i tim. Mi imamo dosta mladih fudbalera, primećujem kod njih malu dozu treme, možda i nekog straha, puni su poštovanja prema starijim reprezentativcima i mislim da je to dobro. Hijerarhija se uvek poštovala i tako bi trebalo da ostane. Primenićemo recept za adaptaciju mladih kakav je postojao kada smo mi ulazili u A tim", rekao je Kolarov.
 
Utakmica počinje u 18 sati. Pet dana kasnije sledi duel sa Francuskom u Remsu, a mini turneja se završava 5. juna u Stokholmu protiv Švedske.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: