Nazad

Težak ispit za Srbiju u Nokia areni

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Utorak 28.08.2012 - 13:41

Košarkaška reprezentacija Srbije igra u utorak protiv Izraela u gostima peto kolo kvalifikacija za šampionat Evrope 2013. godine.

 Ekipa Dušana Ivkovića je u ponedeljak trenirala u Nokia areni, a meč u utorak igra se od 20 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ivković je na put poveo svih 14 igrača na koje računa u kvalifikacionim duelima, jer se naši reprezentativci sledećih osam dana neće vraćati u Beograd.

Odmah posle duela u „Nokia Areni“ naš tim leti dirktno u Niš, gde se 30. avgusta sastaje sa selekcijom Islanda. Samo tri dana kasnije čeka ih okršaj sa Crnom Gorom u Podgorici.

 

„Igramo sa starim znancima sa kojima smo se poslednji put sreli prošle godine na Evropskom prvenstvu u Litvaniji. Pobedili smo ih tada veoma teško, tek posle bolje igre u završnici meča. Sličan meč očekujemo i ovoga puta. Verujem da će Izrealci biti pod nešto većim pritiskom, jer su doživeli neplaniran poraz u Tel Avivu od Estonije, tako da će protiv nas tražiti šansu za iskupljenje“, istakao jeIvković.

 

Marko Kešelj uprkos napornom putu i neprospavanoj noći veruje u pozitivan ishod duela u Tel Avivu: 

„Svesni smo koliko je važan meč protiv selekcije Izraela. Završavamo prvu fazu kvalifikacija, a trijumfom bi znatno olakšali put do cilja i plasmana na Evropsko prvenstvo u Sloveniji sledeće godine. Izraelce dobro poznajemo, poslednji put smo se sastali na Eurobasketu u Litvaniji, kad smo ih savladali u finišu meča. Sada igraju na domaćem terenu, imaće podršku sa tribina. Ipak, verujem da smo kvalitetniji, da smo u usponu forme i da možemo da velikom borbom dođemo do važnih bodova.“

 

Slično razmišlja i Duško Savanović, koji je propustio prethodni meč sa Estonijom u Novom Sadu: 

„U potpunosti sam spreman za meč protiv Izraela. Verujem da imamo veći kvalitet od domaće selekcije, ali je neophodno da pokažemo karakter i maksimalnu borbenost. Ne zanimaju nas kalkulacije, želimo da pobedimo na svakom meču, međutim trijumf u Tel Avivu, svakako bi nam dosta značio i omogućio da dosta mirnije igramo u nastavku kvalifikacija.„

 

Već po dolasku u dvoranu koja prima više od 10.000 gledalaca i koja će, po rečima domaćina, u utorak biti ispunjena do poslednjeg mesta, bilo je jasno da utakmica između Izraela i Srbije izaziva veliku pažnju ovdašnje javnosti. 

Našu reprezentaciju je u Nokia areni sačekalo 15-ak novinara, nekoliko kamera i fotoreportera, a selektor Dušan Ivković je pred početak treninga odgovarao na pitanja izraelskih predstavnika medija. 

U ponedeljak je treniralo svih 14 igrača našeg tima, uključujući i kapitena Nenada Krstića, koji ima problema sa virusom. Kojih 12 košarkaša će se u utorak uveče suprotstaviti Izraelu, odrediće selektor Ivković pred utakmicu.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: