Nazad

Težak poraz odbojkaša na startu takmičenja

Izvor: Mozzartsport - Nacionalni sport - Nedelja 29.07.2012 - 20:23

Aktuelni olimpijski šampioni iz SAD deklasirali Srbiju sa 25:17, 25:22, 25:21

 Muška odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas od SAD sa 0:3 (17:25, 22:25, 21:25) u prvojutakmici Grupe B na Olimpijskim igrama u Londonu.

 

Odbojkaši Srbije će u drugom kolu igrati protiv Tunisa u utorak, 31. jula u 10:30, kada bi trebalo da imaju mnogo lakši zadatak, s obzirom da su takmičenje otvorili sa braniocima olimpijskog zlata iz Pekinga.

 

Protiv SAD, odbojkaši Srbije počeli lođe od samog starta pa se na prvitehnički tajm-aut u prvom setu otišlo kod vođstva Amerikanaca od8:4.Pri rezultatu 18:7 reprezentativci Srbije su se probudili i osvojilitri vezana poena. Tada je usledila bolja igra Srbije, što je ipaksamo dovelo do manje razlike u prvom setu koji je završen pobedom SADod 25:17.

 

U igri reprezentativaca Srbije bilo je mnogo grešaka, dok je uiskusnijem, američkom timu odlično funkcionisao dobar blok i servis.

 

Drugi set odbojkaši Srbije su počeli odlično. Marko Podraščaninje bio dobar u bloku i napadu, pa je njegova ekipa povela sa 3:0. Naprvi tehnički tajm aut otišlo se sa 8:6 za srpske olimpijce.Amerikanci su u drugom setu prvi put poveli sa 19:18, kada je linijskiarbitar dosudio sumnjiv aut. Usledilo je pet vezanih poena SAD naservis korektora Klejtona Stenlijakoji je bio najbolji usvom timu.

 

Reprezentativce Srbije nije služio servis kao na startu seta.Trostruki prvaci olimpijskih igara sigurnom igrom su drugi set privelikraju, ostvarivši rezultat od 25:22.

 

I u trećem setu Amerikanci su dokazali ulogu favorita. Nastavili suodličnim servisima i dobrim prijemom lopte.

 

Pri rezultatu 10:4 za Amerikance trener Igor Kolaković je ododbojkaša, iako pri ogromnoj prednosti protivnika, tražio maksimalnuangažovanost, ali su i nakon toga delovali neorganizovano i nemoćnonaspram branioca zlata iz Pekinga.

 

Srpski odbojkaši su se najviše približili Amerikancima na dvarazlike 22:20. Tada je američki trener Alan Knajp tražio tajm aut, apoentiranjem Vilijama Pridija prekinuta je serija odbojkaša Srbijepri servisu Podraščanina.

 

Amerikanci su imali minimalan broj servis grešaka i osvojili su 16poena u bloku naspram 11 poena Srbije od kojih je Podraščaninzabeležio čak sedam.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: