Nazad

Tipsarević: Jače od grend slema!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Utorak 24.07.2012 - 13:00

Osmi reket sveta pred polazak na OI u London izjavio da je pun samopouzdanja, ali da su bilo kakve prognoze nezahvalne.

  Janko Tipsarević obećao je da će na olimpijskom turniru zadržati maksimalnu motivaciju, koja mu je - kako je sam rekao - pomogla da u poslednjih godinu i po dana pruža najbolje partije u karijeri.

"Ranije je moja motivacija mnogo uticala na to kako ću igrati, a mislim da je jedan od glavnih razloga mog uspona na ATP listi što sam 110 odsto motivisan za svaki meč, bez obzira da li igram slabiji turnir, grend slem ili Olimpijske igre", rekao je Tipsarević novinarima na aerodromu "Nikola Tesla".

Tipsarević je podsetio da od najboljih svetskih tenisera u Londonu neće biti samo Rafaela Nadala. 

"Medalja na igrama je san svakog sportiste, ali ovaj turnir biće jači od grend slema, jer je manji žreb, kreće se od drugog kola, igra se na travi u tri seta... Oštrina mora da bude prisutna od prvog trenutka".

Tipsarević je nedavno osvojio turnir u Štutgartu, što mu je dalo mnogo samopouzdanja. Uprkos pozitivnom momentu, on nije mogao da prognozira rezultat.

"Ovaj turnir je za mene sličan Dejvis kupu, jer igram za sebe i za zemlju Srbiju. Naravno (Novak Đoković) Nole, (Rodžer) Federer i možda (Endi) Marej su najveći favoriti, ali svi znamo da igramo na travi, tako da ne mogu da napravim nikakvo predviđanje", rekao je Tipsarević. 

On je dodao da mu promena podloge neće teško pasti, jer se dobro prilagođava prelasku sa sporijih na brže podloge.

Naš najiskusniji teniser Nenad Zimonjić smatra da je ovo najjača teniska ekipa koju je Srbija ikada poslala na OI.

"Jako je lepo što smo uspeli da se organizujemo sa ostalim sportistima da putujemo zajedno. Ovo jeste moja treća Olimpijada, ali mi je prvi put da idem sa ostalima. Ovo nam je najjača teniska ekipa do sada. Novak je osvojio jednu medalju na Igrama u Pekingu, a mi se nadamo da ćemo ovog puta doneti više", rekao je Zimonjić.

Teniski turnir počinje u subotu, 28. jula.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: