Nazad

Tipsarević na korak do Nadala

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Sreda 25.04.2012 - 20:33

Janko Tipsarević plasirao se u treće kolo turnira iz Serije 500 u Barseloni

Janku je to bio drugi trijumf u četvrtom okršaju sa 30-godišnjim Haneskuom, a za plasman u četvrtfinale igraće sa sa pobednikom meča Žoao Sousa – Frederiko Žil.

 

Ukoliko se dokopa četvrtfinala, Janko će najverovatnije za rivala imati prvog nosioca Rafaela Nadala.

 

Nakon što je lako osvojio početni gem, Hanesku je već u narednom napravio brejk i došao do prednosti od 2:0. Međutim, Tipsarević nije dozvolio rivalu da se ’odlepi’, pošto je već u narednom gemu realizovao drugu brejk loptu i smanjio na 2:1.



Naredna dva gema Janko je dobio izgubivši samo jedan poen i činilo se da potpuno preuzima kontrolu. Ipak, u sledećem gemu Rumun ponovo pravi brejk, iako je prvobitno propustio dve brejk lopte, a zatim i osvaja gem na svoj servis za vođstvo 4:3.
 


Novih šansi za brejk nije bilo sve do 11. gema, kada Tipsarević pravi brejk i dolazi u situaciju da servira za set. Ovoga puta peti nosilac nije dozvolio Haneskuu da napravi ribrejk i poveo je u setovima (7-5) posle 51 minuta igre.
 


Već na početku drugog seta Tipsarević je stvorio tri vezane brejk lopte, realizovao je drugu i došao do prednosti od 2:0. Sve do šestog gema Janko je bez problema čuvao stečeni suficit, a pri rezultatu 3:2 bio je primoran da spasava dve uzastopne brejk lopte. Uspeo je u tome, a zatim je u sledećem gemu propustio šansu za brejk.
 


Činilo se da je Tipsarević pri rezultatu 4:3 u bezizlaznoj situaciji, ali se ponovo izvukao – od rezultata 0:40 Janko je osvojio pet poena u nizu za 5:3. To je bio presudni momenat u meč i Tipsarević je u sledećem 'svom' gemu bez poteškoća odservirao za pobedu u meču dugom jedan čas i 43 minuta.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: