Nazad

Tipsarević pobedio Marija

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Četvrtak 27.12.2012 - 16:23

Srpski teniser Janko Tipsarević pobedio je Britanca Endija Marija sa 2:0 (6:3, 6.4) na egzibicionom turniru u Abu Dabiju pred početak nove sezone.

Janko Tipsarević

U polufinalu Janko će igrati sa Nikolasom Almagrom, koji igra umesto Rafaela Nadala.

Početak meča bio je u najmanju ruku neobičan - samo što je duel krenuo u Abu Dabiju je - pala kiša! Zbog toga su teniseri morali nazad na stolice, bar na desetak minuta.

Posle prvih gemova, u kojima je sdvaki od igrača sačuvao svoj servis, Tipsarević je napravio brejk u četvrtom gemu.

Posle šest gemova Janko vodi 4:2.

Gem za ostanak u setu je Britanac dobio bez izgubljenog poena. U nastavku je Tipsarević bio sigurniji, došao do dve set lopte, ali ih nije iskoristio. Janko je stajao daleko iza osnocne linije, a to se nije pokzalo kao dobra taktika, pa je uspešnim izlascima na mrežu ponovo imao priliku da osvoji set. Do 1:0 je Tipsarević stigao nakon greške Marija.

Janko je nastavio sa dobrom igrom i u drugom setu, a zahvaljujući brzom brejku igrao je rasterećeno i održavao prednost.

Dve meč lopte imao je Tipsarević i u drugom setu, prvu je iskoristio i stigao do pobede.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: