Nazad

Tipsarević 'preskočio' Verdaska

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Petak 28.09.2012 - 21:28

Janko će u polufinalu će igrati sa Žilom Simonom iz Francuske, koji je pobedio zemljaka Gaela Monfisa sa 6:4, 6:1.

Janko Tipsarevic

U prvom setu Janko je imao brejk zaostatka, zatim je u taj brejku gubio sa 5-2, ali je ipak osvojio set. U drugom setu Tipsarević je prvi napravio brejk, ali je pri vođstvu Verdaska 4:3 spasao čak pet brejk lopti i potom je došao do trijumfa.

Činilo se da je Tipsarević bolje počeo meč – u prva dva gema na svoj servis izgubio je samo jedan poen, a imao je polušansu na servis Verdaska. Međutim, Španac je zaigrao za nijansu agresivnije, Janko se branio, pa je Verdasko u petom gemu realizovao prvu brejk loptu za vođstvo od 3:2.

U narednih nekoliko minuta momak rođen u Madridu diktirao je ritam forhendom, ali Janko je već u osmom gemu dočekao svoju šansu – došao je do 0:40 i snažnom bekhend dijagonalom realizovao je treću za izjednačenje na 4:4.

Sledeća četiri gema protekli su bez uzbuđenja, pa je pobednika prvog seta odlučivao taj brejk.

Greškom iz forhenda Janko je već u prvom poenu prepustio mini brejk rivalu, a Verdasko ga je čuvao do vođstva 5:2. Međutim, Tipsarević se nekako držao, a na 5:4 je u dugom poenu dočekao grešku Verdaska.

Na 5:5 je jakom bekhend paralelom Janko omogućio sebi set loptu, a iznervirani Verdasko poslao je potom ritern u aut – 7-5 u taj brejku i 1:0 u setovima za Tipsarevića.

Verdaskova igra potpuno se raspala i Janko je od zaostatka u taj brejku 5-2 osvojio 13 poena u nizu, pa je u drugom setu vrlo brzo poveo sa 2:0. Iako je tada delovalo da će Tipsarević bez većih problema privesti meč kraju, interval užasne Verdaskove igre je prošao i on je počeo da vrši pritisak.

U šestom gemu Španac je vratio brejk i izjednačio na 3:3, a potom je preuzeo inicijativu u skoro svim poenima – Tipsarević je stajao daleko iza osnovne linije, a Verdasko je forhendom diktirao ritam.

Janko je nekako ‘preživeo’ osmi gem – prvo je odličnim servisima spasao dve vezane brejk šanse, a zatim je u 15-ak minuta dugom gemu spasao još tri brejk lopte i izjednačio na 4:4.

Verdasko je u sledećem gemu napravio nekoliko grešaka i Janko je napravio novi brejk, da bi potom odservirao za četvrti trijumf nad Špancem u šest međusobnih okršaja.

Sa Žilom Simonom, rivalom u polufinalu, Janko je igrao pet puta – u prva četiri meča je poražen, ali je dobio poslednji ove godine u Madridu.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: