Nazad

Tipsarević u šesnaestini finala Rolan Garosa

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Četvrtak 31.05.2012 - 20:26

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u šesnaestinu finala Otvorenog prvenstva Francuske pošto je večeras u drugom kolu savladao Francuza Žeremija Šardija sa 3:0 u setovima - 7:6 (7:4), 6:1, 7:5.

Tipsarević je bez većih problema napravio korak dalje na drugom gren-slem turniru sezone. Igrao je taman koliko je bilo potrebno da opravda ulogu favorita i zabeleži četvrtu pobedu u petom okršaju protiv 55. tenisera sa ATP liste.
 
Gubio je Srbin u prvom setu sa 5:2, ali ga to nimalo nije pokolebalo. Veoma brzo se pribrao i stabilizovao igru, a nakon izjednačenja potvrdio je kvalitet u taj brejku, pa je stekao zasluženu prednost.
 
Drugi set Tipsarević je dobio ekspresno, nakon što je brzometnim, preciznim udarcima i sigurnim servisom s lakoćom osvajao poene, da bi u trećem nešto ozbiljniji otpor Šardija konačno srušio brejkom u 11. gemu. 
 
Tipsarević nije ispustio vođstvo i rutinski je okončao duel iskoristivši prvu meč loptu posle nešto više od dva i po sata igre.
 
U borbi za osminu finala drugi reket Srbije igra protiv još jednog Francuza, iskusnog Žilijena Benetoa, koji je savladao Rusa Dmitrija Tursunova sa 3:0. Tridesetogodišnji Beneto zauzima 32. mesto na ATP listi i dobio je jedini dosadašnji meč protiv Tipsarevića, 2006. godine upravo na Rolan Garosu.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: