Nazad

Tole i Zvezda - ruka pomirenja!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Petak 13.07.2012 - 12:04

Novi-stari predsednik FSS i FK Crvena zvezda blizu su da postignu nekoliko dogovora koji bi trebalo da unaprede međusobne odnose i okončaju period teških optužbi i osporavanja. Zvezda dobija potpredsednika Saveza i člana IO...

Svi su izgledi - odnosi između predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića i FK Crvena zvezda biće bolji u novom mandatu koji je Karadžić dobio ovog četvrtka na Skupštini u Staroj Pazovi.

Uistinu, oni ne mogu da budu gori u poređenju sa periodom od dolaska Vladana Lukića na čelo crveno-belih, pa do danas.

Da će dve zaraćene strane, koje su se u prošlosti često teško optuživale u saopštenjima i izjavama, krenuti putem dijaloga i rešavanja problema, moglo je da se nasluti posle Karadžićeve izjave da je dan pre Izborne skupštine razgovarao sa ljudima iz Crvene zvezde i da "njih čekaju mesta u Savezu".

Tim povodom, MONDO je kontaktirao generalnog sekretara kluba Đorđa Stefanovića, koji je potvrdio ove navode.

"Odredili smo imena članova Izvršnog odbora, ali ostavili smo nekoliko praznih mesta dok ne bude formirana Vlada Srbije. Takođe, u IO ostala su mesta koja čekaju predsednika Superlige, Prve Lige, kao i predstavnika Crvene zvezde", rekao je Karadžić u Pazovi, nakon što je izdiktirao okrnjeni sastav operativnog tela FSS:

Za sada, IO čine: Ratomir Babić, Žarko Stevanović, Branko Stojaković, Goran Milanović, Ratko Borovnica, Željko Knežević, Dragan Denić, Ivan Ćurković, Bogoljub Stepanović, Savo Milošević, Goran Jović, Željko Kojić.

Karadžić je dodao:

"Na putu smo da prihvatimo njihove (čelnici Crvene zvezde, prim. aut) uslove, jer oni traže mesto potpredsednika Saveza i jedno mesto u Izvršnom odboru", rekao je Karadžić, ali imao opasku da uveliko značajan broj zvezdaša ima zvanične pozicije u raznim organima FSS.

"Zvezda traži da uzmemo ljude iz njihove oficijelne strukture", napomenuo je Karadžić.

Jedan od potpredsednika FSS biće nekadašnji visoki funkcioner Partizana Ivan Ćurković.

Crvena zvezda ne želi da je u Savezu i ostalim organima predstavljaju zvezdaši, bivši igrači, nekadašnji čelnici ili veterani, već ljudi iz aktuelnog rukovodstva, koji su svakodnevno angažovani u radu i životu kluba. U izjavi za MONDO, Stefanović je potvrdio da će crveno-beli tražiti mesto potpredsednika Saveza i člana IO, ali i još neke izmene u radu Saveza.

Najveća je uvođenje nezavisnog komesara, odnosno svojevrsnog istražitelja, koji će voditi brigu o regularnosti takmičenja i imati punu autonomiju u svom radu, bliske kontakte i sa Savezom, ali i sa policijom, tužilaštvom...

"Kao što je rečeno na Skupštini našeg kluba – Crvena zvezda nema želju da upravlja Savezom, ali želi da obezbedi da Savez ne čini ništa protiv Zvezde. Nije dobro za srpski fudbal da Zvezda i Savez budu u sukobu jer je Zvezda najveći deo našeg fudbala", rekao je Stefanović za naš portal i dodao:

"Crvena zvezda želi da ima predstavnike koje predloži klub na najvažnijim mestima u FSS poput potpredsednika, člana Izvršnog odbora, ali i Odbora za hitna pitanja kao i predstavnike u drugim telima Saveza. Naš cilj je da domaće prvenstvo bude regularnije kao i da sudjenje bude pravičnije".

Stefanović je objasnio i kako želi da se dođe do bolje regularnosti

"Želimo da FSS imenuje nezavisnog komesara, osobu visokog moralnog autoriteta, koja će imati pravo samostalno da istražuje sve malverzacije u fudbalu sa posebnim akcentom na nameštanje i odigravanje 'prijateljskih' utakmica. Kako smo upoznati, Savez ima sličnu ideju i želimo da ih ohrabrimo da je odmah realizuju".

Stefanović dodaje da

"Očekujem da o našim predlozima razgovaramo sa predstavnicima FSS u narednom periodu. Ukoliko bude mudrosti i oni se prihvate, mogli bi smo da nađemo rešenje. To rešenje bi bilo u prvenstveno interesu fudbala, a ne Crvene zvezde ili Saveza", zaključio je Stefanović.

Biće zanimljivo videti kako će teći proces pomirenja dve strane i kasnije zajedničkog angažovanja na rešavanju nagomilanih problema. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: