Nazad

TORONTO: Đoković odbranio trofej

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Ponedeljak 13.08.2012 - 13:21

Srpski teniser u finalu Rodžers kupa savladao Francuza Rišara Gaskea - 6:3, 6:2. Đoković treći put osvojio kanadski turnir.

 Oporavio se od poraza u meču za bronzu na Olimpijskim igrama Novak Đoković! Najbolji srpski teniser vratio se na pobednički kolosek odbranom titule na kanadskom Rodžers kupu. Trijumfom u Torontu Novak Đoković je osvojio treći trofej u 2012. godini, a 31. u karijeri i 11. na turnirima iz Masters 1000 serije. Poslednji turnir Đoković je osvojio pre četiri meseca u Majamiju.

 
Finale Rodžers kupa koje se ove godine igralo u Torontu (2007. i 2011. Montreal je bio domaćin) bolje je otvorio Gaske, koji je već u prvom gemu imao šansu za brejk. Mala nervoza kod našeg tenisera odrazila se na servisu, međutim, brzo je Đoković pronašao potrebnu koncentraciju, nanizao je pet poena i poveo u gemovima.
 
U nastavku meča Srbin je kontrolisao situaciju na terenu, iskoristio je priliku za brejk kod rezultata 4:3. Naredni gem je dobio bez izgubljenog poena pa je relativno brzo dobio prvi set - 6:3.
 
U nastavku je Đoković poptuno dominirao, poveo je 2:0, Francuz je smanjio na 2:1, ali naš teniser je bio siguran u narednom gemu, pa je bilo jasno da su kraj meča i njegov pobednik izvesni.
 
Novak je titulu na Rodžers kupu odbranio za nešto više od sat vremena igre. Bio je ovo osmi međusobni duel Srbina i Francuza, a Đoković je slavio sedmu pobedu.
 
Posle finalnog meča, a nakon dodele pehara, Đoković je izjavio:
 
"Ovo je veliki turnir, jedan od najvećih koje imamo u tenisu. Veoma sam srećan što sam na ovom mestu. Zaista nisam očekivao da trijumfujem ovde posle poraza na Olimpijskim igrama koji sam doživeo vrlo emotivno. Jako sam se trudio da se vratim u pravi ritam i oporavim. Uspeo sam u tome", priznao je Đoković i kratko se osvrnuo na svoju partiju u finalu:
 
"Nisam među najboljim serverima na Turu, to je sigurno, ali uvek se trudim da budem fokusiran na drugi udarac nakon servisa. Radio sam na popravljanju efikasnosti mog prvog i drugog servisa, a trudim se i da budem agresivniji na prvoj lopti. To je izuzetno dobro funkcionisalo tokom cele sedmice", dodao je još Đoković.
 
Svetski broj dva nastvalja američku turneju učešćem na turniru u Sinsinatiju sledeće nedelje.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: