Nazad

TORONTO: Srpsko polufinale, Novak na Janka

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Subota 11.08.2012 - 15:13

U finalu Rodžers kupa igraće samo jedan naš teniser jer će u polufinalu snage odmeriti Janko Tipsarević i Novak Đoković.

  Da li će Novak Đoković braniti titulu osvojenu lane u Torontu ili će za svoju prvu na ovom turniru igrati Janko Tipsarević, znaćemo večeras, nakon ponoći, pošto polufinalni meč odigraju dvojica srpskih tenisera.

Novak Đoković je do polufinala stigao nakon pobede nad nemačkim veteranom Tonijem Hasom. Srbin je posle velike borbe slavio u tri seta, 2:1 (6:3, 3:6, 6:3).

Nije svetskom broju dva bilo lako, u kratkom vremenskom periodu, manje od osam sati, praktično je odigrao dva meča. Posle duela sa Amerikancem Semom Kverijem, koji se odužio zbog kiše, Novak je morao na teren u četvrtfinalnom duelu sa Hasom.

Relativno lako je dobio prvi set, 6:3 a problemi su krenuli u drugom. Brzo je Novak ostao bez svog servisa, do kraja seta je jurio priliku da vrati brejk. Kod 4:2 za Hasa nije iskoristio tri brejk lopte, imao je šansu i na 5:3, ali nije uspeo da se vrati u set.

U trećem setu stvari su došle na svoje mesto, kontrolisao je Novak situaciju na terenu, na vreme napravio brejk i obezbedio plasman u polufinale.

Janko Tipsarević je imao lakši zadatak od svog prijatelja u četvrtfinalu. Španac Granljolers je bio lak plen za devetog tenisera sveta, 6:4, 6.4.

Branilac titule je svestan da ga u polufinalu čeka težak posao.

"Nikada nije lako igrati protiv Janka, ali mi smo profesionalci. Trudimo se da pobedimo bez obzira na to ko je sa druge strane mreže. Prvi put smo igrali jedan protiv drugog pre dvanaest, petnaest godina, u Srbiji. On je bio najbolji junior sveta i jedan od tenisera na koje sam se ugledao. Mnogo mi je drago što je uspeo da uđe u prvih deset. Mislim da, u proteklih petnaest meseci, igra svoj najbolji tenis ", tvrdi Đoković i dodaje:

"Bila su ovo dva jako dugačka dana. Uložio sam maksimum napora, jako sam se borio, zato sam pobeđivao", osvrnuo se Đoković na prethodna dva duela.

Biće ovo osmi duel Novaka Đokovića i Janka Tipsarevića, Đoković je bio uspešniji u pet mečeva, ali poslednju pobedu u međusobnom okršaju slavio je Tipsarević, bilo je to ove godine, na turniru u Madridu.

U drugom polufinalnom meču igraće Amerikanac Džon Izner i Francuz Rišar Gaske.

U konkurenciji dublova Nenad Zimonjić i Australijanac Pol Henli poraženi su u četvrtfinalu od drugih nosilaca na turniru, Amerikanaca Boba i Majka Brajana, 7:5, 6:1.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: