Nazad

Trio otpao zbog povreda, čeka se Krstić

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Četvrtak 28.06.2012 - 19:46

Sa šireg spiska reprezentacije Srbije za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2013. otpali Novica Veličković, Kosta Perović, Stefan Marković, Mladen Jeremić i Andreja Milutinović.

Selektor Srbije Dušan Ivković skratio je prvobitni spisak kandidata za nacionalni tim sa 24 na 19, ali na "prozivci" zakazanoj za 8. jul uveče očekuje da se pojavi 21 igrač, računajući naknadno pozvane Vladimira Micova i Vladimira Štimca.

Zbog povreda su morali da otpadnu nosioci igre iz prethodnog četvorogodišnjeg ciklusa - Novica Veličković, Kosta Perović i Stefan Marković, dok Mladen Jeremić i Andreja Milutinović jednostavno nisu prošli prvo "sito".

"Dugo već vodim reprezentaciju, ali nikada nisam bio u ovako delikatnoj situaciji, sa stahovito mnogo povreda. Marković, Veličković i Perović prvi put nisu na mom spisku i tu je situacija potpuno čista - oni nisu spremni da započnu ciklus priprema", izjavio je Dušan Ivković.

Njegove reči potvrdio je doktor Dragan Radovanović, koji je na čelu Lekarske komisije Košarkaškog saveza Srbije.

"Igrači su doneli povrede iz klupskih sezona, pa smo organizovali konzilijarne preglede, da bismo utvrdili da li su spremni da igraju. Utvrđeno je da pomenuta trojica ne bi mogla da odgovore zahtevima reprezentacije".

Pošto Peroviću i Veličkoviću predstoji potraga za novim klupskim angažmanom, Ivković je potom zamolio novinare da "zbog fer pleja ne otvaramo temu njihovog stanja i ne otežavamo im posao".

Selektor Srbije potvrdio je da je uputio poziv greškom izostavljenom Micovu, a zbog problematičnog stanja kapitena Nenada Krstića i Štimcu.

"Moguće je da, shodno spremnosti igrača, bude još nekih poziva. Kvalifikacije se igraju po ligaškom sistemu i traju mesec dana, tako da ja ne sumnjam da će Krstić igrati. Ipak, on je tek skinuo longetu sa noge i moramo prvo da vidimo u kakvom je stanju", istakao je Ivković.

Na spisku su - bekovi: Miloš Teodosić (CSKA), Milenko Tepić (Kahasol), Aleksandar Rašić (Lijetuvos Ritas), Danilo Anđušić (Partizan mt:s), Nemanja Jaramaz (Bijela), Nemanja Nedović (Lijetuvos Ritas), Ivan Paunić (Bolonja);

krila i krilni centri: Vladimir Micov (Kantu), Marko Kešelj (Olimpijakos), Nemanja Bjelica (Kaha Laboral), Vladimir Lučić (Partizan mt:s), Duško Savanović (Efes), Zoran Erceg (Bešiktaš), Milan Mačvan (Makabi), Dragan Labović (Nižnji Novgorod);

centri: Nenad Krstić (CSKA), Milovan Raković (Montepaski), Miroslav Raduljica (Efes), Dejan Musli (Kaha Laboral), Mile Ilić (Crvena zvezda Diva) i Vladimir Štimac (Olin).

Upitan da li je obavio pojedinačne razgovore sa košarkašima koji su - iz prvatnih ili nekih drugih razloga - otkazivali učešće u prethodnim akcijama reprezentacije (Milovan Raković, Miroslav Raduljica...), strateg "orlova" odgovorio je da "u KSS postoje službe koje rade izuzetno dobro", a da je njegov posao kao trenera da izabere igrače koje smatra najboljim.

"Ako neki igrač želi razgovor sa mnom, na njemu je da ga zatraži. Sa Rakovićem i Raduljicom nisam razgovarao, ali za večeras imam zakazano viđenje sa Micovim, a posle vikenda i sa Ercegom".

Selektorov prvi pomoćnik ostaće Aleksandar Kesar, sa kojim je prethodnih sezona sarađivao i u Olimpijakosu, dok će Vlada Vukoičić i Goran Topić zameniti dosadašnje asistente u nacionalnom timu Dušana Gvozdića i Sašu Nikitovića.

Ivković je podsetio da Košarkaški savez Srbije do 4. jula mora FIBA Evropi da dostavi spisak od 24 igrača koji će biti registrovani za kvalifikacije za Evrobasket.

Takmičenje koje se igra po dvokružnom bod-sistemu (10 kola) počinje 14. avgusta, a Srbija će se takmičiti u A grupi sa Izraelom, Crnom Gorom, Estonijom, Slovačkom i Islandom. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: