Nazad

Troicki teško do pobede nad Belučijem

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Ponedeljak 28.05.2012 - 21:01

Srpski teniser Viktor Troicki uspešno je startovao na Otvorenom prvenstvu Francuske pošto je danas u prvom kolu savladao Brazilca Tomaza Belučija sa 3:2 u setovima - 4:6, 6:3, 5:7, 6:3, 6:2.

Troicki je teškom mukom, ali potpuno zasluženo savladao 66. tenisera sveta, drugi put u isto toliko dosadašnjih duela. Puna tri sata i 50 minuta trajala je iscrpljujuća i izjednačena borba u kojoj je treći reket Srbije na kraju slavio iskoristivši prvu meč loptu na servis Brazilca.
 
Troicki je morao da uloži mnogo truda dok nije srušio otpor neugodnog rivala. Gubio je sa 1:0 i 2:1 u setovima, ali je pravovremeno uhvatio ritam i u poslednja dva preuzeo je inicijativu.
 
Posebno dobro srpski teniser je igrao u petom setu. Poveo je sa 5:1 dopustivši Belučiju samo da uzvrati brejkom za 5:2, da bi odlučujući poen ponovo osvojio na protivnički servis i izbori zaslužen trijumf.
 
Troicki u drugom kolu igra protiv Italijana Fabija Fonjinija, koji je pobedio Francuza Adrijana Manarina s 3:0 u setovima. Italijan zauzima 45. mesto na ATP listi, a u dosadašnja tri međusobna meča Troicki je uspešniji i vodi sa 2:1.
 
Ranije danas uspešan start imao je i najbolji svetski teniser Novak Đoković, koji je pobedio Italijana Potita Staraćea sa 7:6 (7:3), 6:3, 6:1.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: