Nazad

Tuča u Novom Sadu

Izvor: Blic - Nacionalni sport - Ponedeljak 16.04.2012 - 16:07

 Srpski fudbal se često nalazi na liniji koja razdvaja tragikomično i tragično, a novu neverovatnu epizodu dobio je u Kuli gde je, prema tvrdnji FK Vojvodina, predsednik tamošnjeg Superligaša Hajduka, Zoran Osmajić, pretukao "Vošinog" sekretara Aleksandra Vlaškalića.

Posle pobede Novosađana od 1:0, Vojvodina je na svom internet sajtu objavila saopštenje koje vam prenosimo u celini:

 

"Nezapamćen skandal desio se ispred službenih prostorija Hajduka iz Kule nakon utakmice dva vojvođanska superligaša. Sekretara FK Vojvodina Aleksandra Vlaškalića brutalno je pretukao predsednik FK Hajduk Zoran Osmajić. Neposredno po završetku utakmice, prilikom ulaska u službene prostorije Hajduka, Osmajić je pesnicom udario sekretara Vojvodine u lice, a potom su na Vlaškalića nasrnuli (kako očevici događaja kažu, izvesna „braća Luburić“) i nastavili da tuku bespomoćnog čoveka. Ovo bestijalno divljanje prekinuli su pripadnici organa reda koji su vinovnike huliganskog napada priveli u službene prostorije MUP-a", navode u "Voši".

 

Kuljani, međutim, imaju potpuno drugačije viđenje događaja u vezi sa Aleksandrom Vlaškalićem koji je 15 godina radio u Hajduku pre nego što ga je, "kada je klub bio pred gašanjem, napustio i prešao u Vojvodinu".

  

Nisam ga ni dotakao!

"U jednom trenutku sam se okrenuo i video da je tu i Vlaškalić, ali ga, odgovorno tvrdim, nisam ni dotakao. I o kakvom bestijalnom diljvanju Novosađani govore, pa on nema ni jednu ogrebotinu!", rekao je Osmajić za "Sport".

"Pred samu utakmicu se po prvi put nakon odlaska, pojavio u službenim prostorijama Hajduka, predstavljajući se kao zvanično lice Vojvodine. Konstantno je provocirao bivše saradnike, obraćajući im se rečima – “Ispašćete iz lige, to sam vam ja sredio”. Svoj automobil je parkirao tako da zagradi ulaz ostalim vozilima na klupski parking, te je po upozorenju morao da ga pomeri. Pošto se nalazio na klupi gostujućeg tima po prvi put kao zvanično lice od kad je u FK Vojvodina (očito sračunato), tokom čitave utakmice je šetao duž aut linije provocirajuci kako publiku, tako i rezervne igrače Hajduka, pošto je prilazio klupi domaćih igrača, što se jasno može videti na snimcima", započeli su Kuljani svoj viđenje dešavanja, a onda su se osvrnuli na incidente.


"Posle skandaloznog suđenja, nezasluženog isključenja igrača Hajduka, nedosuđenog jedanesterca, i tendencioznih odluka glavnog sudije Dejana Santrača, oko prostorija kluba okupilo se 200-300 ogorčenih navijača FK Hajduk, pokušavajući da uđu u restriktivni prostor. Želeći da smiri situaciju i spreči eventualne incidente naš predsednik Zoran Osmajić se uputio ka svlačionici svog kluba, kako bi smirio Hajdukove igrače i publiku. U trenutku kada je došao ispred svlačionica, već se stvorila gužva i gurkanje nezadovoljnih, prisutnih ljudi. I sam predsednik kluba se našao u toj guzvi, ali je gnusna laž da je udario Aleksandra Vlaškalića, niti bilo koga drugog. Da li je neko udario Aleksandra Vlaškalića, to ne znamo, ali kako tvrde svi prisutni on nema nijednu ogrebotinu, a kamoli da je brutalno pretučen kako se navodi. Naš predsednik je docnije samoinicijativno otišao do stanice policije, gde je sreo Aleksandra Vlaškalića i sam se uverio da dotični nema nikakve vidne povrede", navode Kuljani.

 

U saopštenju Hajduka se na kraju kaže da je "očito da Vojvodina želi da skrene pažnju sa niza loših rezultata, neuspeha, nečasnih radnji, i rasula u klubu optužujući jedan pošteni klub kakav je Hajduk i njegove čelne ljude, ali im to neće uspeti jer cela javnost zna kako funkcioniše FK Hajduk, a kako FK Vojvodina i čime se služi".

 

 
 

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: