Nazad

Tumbaković: Rano da se razmišlja o Ligi nacija, akcenat je na Norveškoj

Izvor: Beta, OK Radio - Nacionalni sport - Sreda 04.03.2020 - 13:28

Selektor srpskih fudbalera Ljubiša Tumbaković rekao je da je reprezentacija danas dobila tešku grupu na žrebu Lige nacija, ali da trenutno razmišlja samo o baražu sa Norveškom

Reprezentacija dobila tešku grupu na žrebu Lige nacija FOTO: FSS/ printscreen
"Dobili smo tešku grupu jer igramo protiv dve selekcije koje su izborile plasman na Evropsko prvenstvo, a Mađarska je selekcija koja iz godine u godinu napreduje. Međutim, naš akcenat u ovom trenutku je na ono što nas očekuje 26. marta u Oslu. Imaćemo dovoljno vremena da razmišljamo o takmičenju u Ligi nacija", rekao je Tumbaković posle žreba.
 
Srbija će u drugoj sezoni Lige nacija igrati u Grupi tri Lige B sa Rusijom, Turskom i Mađarskom.
 
"Interesantno je da Srbija, od 2006. godine i osamostaljenja, nije bila u grupi za neko veliko takmičenje sa ovim selekcijama. Ovo će biti lepa prilika da se izmerimo. Uostalom do kraja godine nas očekuju tri utakmice sa Rusijom, u junu prijateljski meč, a onda dva duela u Ligi nacija", kazao je Tumbaković.
 
Po njegovim rečima, Liga nacija je opravdala svoje formiranje i sada već postojanje.
 
"Nama će svakako biti izazov da se borimo za plasman u A diviziju i mečeve protiv najjačih evropskih selekcija. Ponavljam, ipak, grupa je veoma teška, ozbiljna, verovatno najkvalitetnija u B diviziji. Imaćemo vremena da se fokusiramo na te duele, jer sada je prioritet Norveška", istakao je Tumbaković.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: