Nazad

U kvalifikacije bez Ilića i Anđušića

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Ponedeljak 13.08.2012 - 13:45

Dušan Ivković opredelio se za 14 igrača, koji će u naredne četiri nedelje imati zadatak da odvedu Srbiju na Evrobasket 2013.

  Reprezentativno leto završeno je u nedelju uveče za beka Partizana mt:s Danila Anđušića i doskorašnjeg centra Crvene zvezde Diva Mileta Ilića.

Selektor Dušan Ivković saopštio je igračima svoju odluku uoči puta za Island, na utakmicu prvog kola kvalifikacione A grupe.

"Ideja je bila da za kvalifikacije imamo osam igrača na spoljnim pozicijama i šest centara, a do sada smo ih imali '9+7'. Zahvalili smo se Miletu Iliću i dali prednost debitantu Musliju, dok sam kod bekova zadovoljan radom i igrom Anđušića, ali on sada neće biti u najužem spisku".

Ivković je dodao da svi sa liste od 24 imena, koja je poslata na adresu FIBA Evropa, ostaju kandidati za državni dres, ali "kao profesionalce u svojim klubovima ne mogu da ih zadržim uz reprezentaciju".

Meč sa Islandom na rasporedu je u utorak od 22 časa po našem vremenu (20.00 po lokalnom), a na let za Rejkjavik, preko Amsterdama, neće se ukrcati lakše povređeni Zoran Erceg i rekonvalescent Nenad Krstić.

Erceg je u finalu "Trofeja Beograd" protiv Turske doživeo distorziju skočnog zgloba i očekuje se na treningu u četvrtak, dok je Krstić posle duže pauze zbog povrede ligamenata skočnog zgloba, poslednjih dana učestvovao samo u uvodnom delu kolektivnih treninga.

Ipak, kapitenov značaj za ekipu je suviše veliki da bi ga se Ivković odrekao, uprkos trenutnoj nespremnosti.

Selektor je ponovio da ne bi trebalo veličati stoprocentan učinak "orlova" u pripremnom periodu i da će kvalifikacije biti izuzetno intenzivne i teške.

"Za mene nije dovoljno to što smo u prijateljskim utakmicama imali svih sedam pobeda. Tvrdimo da smo najbolji u ex-YU, a zaboravljamo da ekipe naših suseda na tom turniru nisu bile baš na visokom nivou", rekao je Ivković.

"Imamo i mladost i perspektivu, igrači daju sve od sebe, ali ja očekujem napredak na polju igre, za šta će biti prostora tokom napornog ciklusa kvalifikacija. Podsećam da jedino naša grupa ima šest ekipa i da ćemo biti suočeni sa dugim putovanjima u zemlje kao što su Island, Izrael..."

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: