Nazad

U Novom Sadu svi se prave nevešti!

Izvor: Novosti - Nacionalni sport - Subota 21.04.2012 - 09:05

U Vojvodini opšta konfuzija oko organizacije finala nacionalnog Kupa na "Karađorđu". Vlaović: Razlog odustajanja je renoviranje stadiona naredne nedelje. Laković: Razočaran sam. Borac čeka FSS

DOK su se nadali da će u njemu igrati Vojvodina, svi su to silno silno želeli, a sada kada je ona ispala, oko odigravanja finala Kupa Srbije na stadionu "Karađorđe", u Novom Sadu se svi, manje ili više vešto prave - nevešti!

Dvojica čelnih ljudi, gradonačelnik Igor Pavličić i predsednik gradske skupštine Aleksandar Jovanović, tako tvrde da nijedan od njih nije potpisao zvaničnu kandidaturu Novog Sada za organizaciju finalne utakmice najmasovnijeg nacionalnog takmičenja.
 

- Ja sam jedini koji zvanično ima pravo da predstavlja grad, ali takvu prijavu nisam potpisao i ne znam da li je ona podneta - rekao je u petak za "Novosti" kategorično Pavličić.

Potpuno identičnu tvrdnju za naš list izneo je i Jovanović, dodajući da je jedino njegovo obraćanje FSS bila pismena inicijativa da se finale nacionalnog kupa ne mora obavezno igrati u Beogradu, upućena Tomislavu Karadžiću još u aprilu 2011.

- Dodeljivanje finala Novom Sadu shvatio sam kao prihvatanje te incijative - tvrdi Jovanović. - Kada je reč o predlogu da se ovogodišnje finale ipak igra u nekom drugom gradu, to je stvar dogovora finalista i FSS i ja se u to ne bih mešao.

Što se, pak, Vojvodine tiče, potpredsednik njenog UO Dušan Vlaović tvrdi da taj klub od FSS još nije zvanično tražio da se utakmica Crvena zvezda - Borac ne igra na "Karađorđu", ali da će to ovih dana učiniti. I da to nema veze sa ispadanjem Vojvodine u polufinalu protiv Borca?!

- Razlog je renoviranje stadiona koje bi trebalo da počne već naredne nedelje i koje želimo da završimo pre njegovog licenciranja za kvalifikacije za Ligu Evrope u kojima ćemo, verujemo, na leto učestvovati - tvrdi on.

LAKOVIĆ: RAZOČARAN SAM
SVAKOG dana u poslednjih sedam, bar nekoliko puta dnevno zazvoni telefon generalnog sekretara FSS Zorana Lakovića, a sa druge strane se čuje pitanje: "Da li će se zaista finale Kupa Srbije premestiti iz Novog Sada u neki drugi grad". U petak pre podne nije bilo novih vesti niti najava da će se išta dogoditi, ali preokret je nastao oko 14 časova.

- Upravo smo primili zahtev Vojvodine da ne bude organizator finala Kupa. Razočaran sam njihovim stavom, pa nam ne preostaje ništa nego da zbog njihove odluke urgentno zakažemo sastanke Takmičarske komisije i Odbora za hitna pitanja - saopštio je Laković. - Nije problem samo finale Kupa nego i kvalifikacioni turnir reprezentacija do 19 godina, na kojem "orlići" igraju protiv Nemačke, Rumunije i Mađarske. Mnogo nam je bitan plasman na EP, jer sa tog takmičenja čak šest od osam selekcija stiču pravo da igraju na Mundijalu.

A domaćin bi trebalo da bude, takođe, Novi Sad.
BORAC ČEKA POTEZ FSS
POŠTO se danima opipava puls javnosti puštanjem probnih balona da će Vojvodina odustati od organizacije finala, čini se da ni u Borcu nisu iznenađeni informacijom sa Terazija. Ipak, odluka Čačana je da do daljeg ništa ne komentarišu, već čekaju da čuju šta će odlučiti ili predložiti Fudbalski savez Srbije, pa da posle toga, verovatno u utorak, održe sednicu Upravnog odbora kluba.

Sportski direktor Slobodan Ilić u petak nije odgovarao na pozive, glavni finansijer kluba Milenko Kostić je u Češkoj... Očigledno, čelnici Borca čekaju da čuju i predlog Crvene zvezde, pošto je nezvanična informacija da su Beograđani ponudili opciju da se finale igra na "Marakani", a da bi oni snosili sve troškove boravka "zebri" u prestonici, dok bi se profit od ulaznica delio po pola.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: