Nazad

Ubistvo navijača Rada na YouTubu?!(VIDEO)

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Utorak 26.06.2012 - 12:40

Na " YouTubu " su se pojavili video-snimci brutalne tuče u bašti restorana i na parkingu beogradskog Centra "Sava" u kojoj je poginuo Dušan Grijak.

Tuča se dogodila 10. juna u zoru, a Grijak vođa "Nomada", jedne od frakcionaških grupa navijača fudbalskog kluba Rad je upucan iz vatrenog oružja,

Kako prenosi "Politika", na dva video-snimka prikazuju se uznemirujući snimci brutalne tuče dve grupe mladića, kada je upucan Grijak (24), koji je od posledica ranjavanja preminuo u Urgentnom centru posle desetak dana. Jedan od tih snimaka jutros je još bio dostupan na YouTubu, međutim, potom je uklonjen.

Snimci nepoznatog autora snimljeni su očigledno mobilnim telefonom i prikazuju međusobni obračun dve grupe mladića u pijanom stanju, koji su se gađali kamenicama i flašama, a potom se fizički obračunavali.

Srča je letela na sve strane, mladići su šutirali jedni druge, a na prvom snimku, koji traje tek nešto duže od minut (1.07), vidi se i trenutak kada mladić prilazi suparničkoj grupi huligana i obraća se, urlajući, jednom od njih koji njegove drugove gađa kamenicama.

Očigledno je da se znaju odranije, jer "protivnik" mu prilazi, i dok kamenice i flaše lete na sve strane, obojica zagrljeni, prislanjajući čela jedan drugom, nestaju iz kadra.

Jezivi vrisci i urlici se čuju sve vreme, dok je na drugom, takođe kratkom video-snimku ubistva (31 sekunda), ovekovečen tragičan epilog.

Ranjeni Grijak leži na zemlji dok njegovi drugovi pokušavaju da mu pomognu.

Za to vreme, na nekoliko metara odatle, tuča ne prestaje. Na snimku se potom prikazuju sukobi koji se nastavljaju na padini iznad parkinga Sava centra.

Vide se i krupni kadrovi šokiranih mladića i devojaka koji odlaze sa lica mesta. Uskoro stiže i ekipa Hitne pomoći, zavijaju zvuci sirena, ali ni dolazak lekara ne zaustavlja dve grupe mladića koji nastavljaju suludi obračun.

Potom nesrećnog mladića podižu na nosila, ubacuju ga u sanitetsko vozilo, dok okolo sve vreme vlada sveopšti metež.

List navodi da su mediji su, u mahom šturim izveštajima, precizirali da je nepoznati počinilac ispalio metak u Grijakovu desnu stranu grudi, ali da je nepoznato ko ga je i zbog čega ranio. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: