Nazad

Udovičić: Ne odustajemo od cilja

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Utorak 24.07.2012 - 12:59

"Samo mi znamo kroz šta smo prošli ovog leta i to mi daje nadu da momci mogu da se 'skupe' i ostvare rezultat".

  Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je da se ambicije vezane za Olimpijske igre nisu promenile, uprkos povredama, koje su značajno otežale pripremni period.

"Nikada nismo imali teže i komplikovanije pripreme pred neko takmičenje... Imali smo mnogo povreda i pehova, ali mi iz vaterpola ne bismo bili to što jesmo u poslednje dve decenije, kada bismo u takvoj situaciji odustali od ambicija", rekao je Udovičić novinarima uoči leta za London. 

Srbija je 2008. godine u Pekingu osvojila bronzanu medalju, a na predstojećim Igrama želi da se popne bar stepenicu više. 

"Bez obzira na sve, mi ne kalkulišemo i nismo promenili postavljeni cilj. Još po povratku iz Pekinga rekli smo da ćemo pokušati da igramo finale u Londonu. Nadamo se borbi za zlato, za to živimo", naglasio je Udovičić.

Selektor je pohvalio "fenomenalan" pristup igrača treninzima u prethodnom periodu.

"Samo mi znamo kroz šta smo prošli ovog leta i to mi daje nadu da ovi momci mogu da se 'skupe' i nadmaše sebe u Londonu".

Posebnu poruku poslao je narodu u Srbiji i širom sveta.

"Pozivam navijače da nas bodre, što više mogu, ali da ne zamere ako na početku ne bude sve kako bi trebalo. Greške ćemo ispravljati u hodu, a nadam se da ćemo na kraju zaslužiti i sreću. Sada nam je potrebnija nego ikad", rekao je Udovičić. 

On je istakao da su vaterpolisti ponosni što je njihov kapiten Vanja Udovičić jedini iz kolektivnih sportova, koji treći put uzastopno učestvuje na Olimpijskim igrama.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: