Nazad

UEFA bez milosti: Zvezda ponovo kažnjena

Izvor: Blic, OK Radio - Nacionalni sport - Sreda 25.12.2019 - 12:54

Fudbalski klub Crvena zvezda kažnjen je od strane UEFA.

Kazna zbog kršenja finansijskog fer-pleja
Evropska kuća fudbala saopštila je da prvaka Srbije mora da plati 50.000 evra jer je prekršio propise koji su navedeni u Pravilniku o finansijskom fer-pleju.
 
Ono što je posebno zanimljivo je pojašnjenje UEFA:
 
Zvezda je, naime, sankcionisana "zbog kašnjenja isplate zaostalih potraživanja", odnosno njihovog plaćanja nakon roka predviđenog propisima UEFA.
 
Srpski šampion je, dakle, izmirio dugovanja za koja je sada kažnjen, ali to nije uradio do datuma koja je evropska kuća fudbala propisala, pa će morati da plati 50.000 evra kao neku vrstu (prilično surove) kamate.
 
Kažnjena su još dva kluba, Olimpija iz Ljubljane 75.000 zbog istog prekršaja kao klub sa Marakane, a Ordabasiju iz Kazahstana je, uz 100.000 evra globe, zaprećeno izbacivanje iz UEFA nadmetanja na dve godine ako do 31. januara 2020. ne dokaže da je platio sva dugovanja koja je imao zaključno sa 30. septembrom ove godine.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: