Nazad

UEFA: Ipak oštrije kazne za Srbiju?

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Petak 14.12.2012 - 15:20

Čelnici UEFA razmišljaju o mogućnosti da se žale na odluku sopstvene disciplinske komisije o kaznama za Srbiju zbog incidenata u Kruševcu.

UEFA

Kako navodi agencija AP, predsednik Mišel Platini, koji se trenutno nalazi u Japanu, sledeće nedelje će sa saradnicima verovatno izložiti slučaj nezavisnom disciplinskom telu UEFA i tražiti oštrije kazne.

UEFA je u četvrtak kaznila mladu selekciju Srbije igranjem jedne kvalifikacione utakmice na domaćem terenu pred praznim tribinama, a Fudbalski savez Srbije sa 80.000 evra zbog incidenata na meču sa Engleskom u Kruševcu.

Osim toga, suspenzije su zaradili igrači Goran Čaušić (četiri meča), Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić (po tri meča), Nikola Ninković (dva meča). Po dve godine suspenzije dobili su treneri Predrag Katić i Andreja Milutinović.

Mlada reprezentacija Srbije u oktobru nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, pošto je u revanšu izgubila od Engleske sa 1:0, a krajem meča došlo je do sukoba igrača i pojedinih članova stručnih štabova dve selekcije.

Crveni karton u ekipi Engleske zaradio je Deni Rouz, a kod Srbije Slobodan Medojević.

Rouz je posle meča rekao da su ga navijači u Kruševcu vređali na rasnoj osnovi i da je dva puta pogodjen kamenom.

Predstavnici engleskog saveza, a kasnije i političari predvodjeni premijerom Dejvidom Kameronom, zatražili su oštre kazne za srpski savez i reprezentaciju.

FSS je sproveo internu istragu posle koje je godinom neigranja u nacionalnom timu kaznio Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog, dok su treneri Srđan Maksimović i Andreja Milutinović dobili dvogodišnju zabranu rada.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: