Nazad

US OPEN: Ana Ivanović u osmini finala

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Nedelja 02.09.2012 - 12:28

Srpska teniserka savladala Amerikanku Sloun Stivens u trećem kolu Otvorenog prvenstva SAD.

Ana Ivanović brani na US Openu ugled srpskog ženskog tenisa. Ivanovićeva je izborila plasman u osminu finala Otvorenog prvenstva SAD pošto je u meču trećeg kola eliminisala domaću takmičarku, Slon Stivens - 6:7, 6:4, 6:2.

Meč su obeležili veliki preokreti, 19 godišnja Amerikanka se pokazala kao ozbiljna protivnica. Baš kao što je Ana i najavila uoči drugog međusobnog odmeravanja snaga.

Iste rivalke su, čak u istoj rundi, US Opena igrale i prošle godine, ali je Stivensova bila manje iskusna i lošije plasirana na WTA listi. Mnogo je napredovala u proteklih godinu dana, osetila je to na svojoj koži i naša teniserka, jer je posle velike borbe Amerikanka uspela da osvoji prvi set.

U prva dva gema obe su sačuvale svoj servis a u narednom je usledio prvi brejk Amerikanke pa je povela sa 1:2. Ivanovićeva nije koristila svoje šanse za preokret, tek u osmom gemu uspela je da vrati egal igru u prvi set.

Vođena je velika borba u finišu ovog dela meča, viđeno je dosta dugih poena i lepih poteza. U par navrata Stivenstova je imala i malo više sreće nego naša predstavnica pa je osvojila prvi set u svoju korist - 6:7.

U drugom setu inicijativu je imala domaća teniserka, prijala joj je i podrška s tribina a neretko ju je i Ivanovićeva častila greškama. Vodila je Stivensova 2:3, pa 3:4 ali je onda do izražaja došlo iskustvo Beograđanke. Dobila je tri gema u nizu i izjednačila u setovima – 6:4.
Da je uspela da reši problem duplih servis greška mnogo bi ranije Ana slomila otpor talentovane Amerikanke. Do kraja meča Ivanovićeva ih je napravila 15, imala je i 25 neiznuđenih grešaka više od protivnice. Da toga nije bilo lakše bi završila meč. Pa i treći set u kojem je poklanjala prilike za brejk, vodila je Srpkinja 2:1 pa joj je rivalka uzela servis i izjednačila.

Razvoj dešavanja na terenu kao da je naljutio našu teniserku, zaigrala je Ivanovićeva u nastavku meča mnogo preciznije ali i agresivnije i do kraja seta očitala pravu lekciju Stivensovoj jer joj nije prepustila ni jedan gem – 6:2.

Ana je izborila plasman u osminu finala US Opena posle dva sata i 21 minuta igre a protivnica u narednoj rundi biće joj Bugarska teniserka Svetlana Pironkova koja je savladala Špankinju Silviju Soler Espinosu - 6:1, 6:7, 6:3.

Posle meča Ana Ivanović je istakla značajan doprinos publike ambijentu na stadionu Artur Eš.

"Neverovatna je atmosfera bila na stadionu. Razumljivo je što je publika bila na strani moje protivnice. Malo sam bila nervozna, uvek je posebno igrati ovde, pred njujorškom publikom. Ovo je na neki način bila repriza meča od prošle godine, ali Stivens je mnogo napredovala u poslednjih dvanaest meseci", istakla je Ivanovićeva koja već misli na narednu protivnicu:

Sa Pironkovom će biti izuzetno težak meč, ali imaću dan odmora i priliku da porazgovaram sa trenerom i spremim se za taj meč", rekla je Ana Ivanović. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: