Nazad

Užice zove zvezde: Grad na Đetinji spreman za meč u čast Radomira Antića

Izvor: Sportski žurnal, OK Radio - Nacionalni sport - Sreda 15.04.2020 - 14:39

Veliko ime doveka zveči! Inicijativa o utakmici u čast počivšeg Radomira Antića raširila se brzinom svetlosti i dobila tretman vesti dana

Okupljaju se Amtićevi učenici FOTO: Profimedia
Ideja da se na jednom mestu okupe zvezde svetskog i domaćeg fudbala, učenici jednog od naših najvećih trenera, oduševila je i Užičane.
 
I dok se izdanje Žurnala, sa naslovnom stranom i potencijalnim učesnicima spektakla, netremice „gutalo“ međ` fudbalskim poštovaocima i Antićevim prijateljima u gradu na Đetinji, gradski čelnici i Sloboda obelodanili su konkretan predlog:
 
– Užice je spremno za organizaciju spektakla! Naša je želja da Sloboda, Radomirov matični klub, i Užice, grad čiju slavu je proneo, budu domaćini velikim imenima i utakmice za pamćenje – saopštio je Nemanja Nešić, pomoćnik gradonačelnika, jedan od vodećih ljudi Slobode i arhivator dragocene građe o Antićevim počecima, karijeri i uticaju na Užice.
 
Usud je naše države da se veliki događaji organizuju samo u glavnom gradu. Ovog puta ima argumenata i za priču o gradu na Đetinji, gde će s letnjim danima, na pet minuta hoda od Slobodinog doma, biti sahranjen veliki trener.
 
– Užički stadion, jedan od najmoderniji u Srbiji, ima kapacitet da odgovori izazovu. Zlatibor, sa hotelima najviše kategorije, zadovoljava visoke kriterijume i nema nijedne prepreke za otelotvorenje sjajne ideje. Napokon, autoput „Miloš Veliki“ skratio je vremensko putovanje od Beograda do Užica na dva sata, što takođe nije zanemarljiva stavka u kompletnoj priči – zaključio je Nešić.
 
Užičani i navijači Slobode već su sakupili oko 5.000 potpisa da stadion kraj Đetinje ponese ime Radomir Antić. Otuda je i poslednja ideja armirana najavom da bi uoči potencijalnog spektakla mogla da bude i ozvaničeno novi naziv stadiona Slobode.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: