Nazad

UŽIVO: Zvezda vodi u Bordou!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Četvrtak 30.08.2012 - 21:31

Bordo - Crvena zvezda 0:1! Evro-golom Filipa Mladenovića u nadoknadi prvog poluvremena crveno-beli poveli su u "meču sezone"!

  Zvezda vodi u Bordou!

I to evro-golom Filipa Mladenovića!

Levi bek crveno-belih, dok je engleski sudija Mark Klatenburg čekao da pozove igrače na odmor, postigao je golčinu desnom nogom i skamenio navijače i igrače francuskog tima. On je kao "Poslednji Mohikanac", kada su skoro svi stali, krenuo ka Sedriku Karasou, dao dug for, bio na trenutak zaustavljen, ali...

...dok je lopta lebdela u vazduhu, nakon što se Mladenović odbranio rukama da ga ne pogodi u lice, mladi Čačanin uvideo je svoju šansu i "pravo niotkud" poslao volejčinu desnom nogom preko Karasoa, u "dalji ugao".

Ni sam nije verovao je da lopta ušla u gol! Crvena zvezda, posle 0:0 u Beogradu, vodi 1:0 u revanšu i sada su "žirondincima" potrebna dva gola u drugom poluvremenu kako bi otišli dalje.

Bordo - Crvena zvezda 0:1!

Utakmica je počela prodorom Nikolae Morisa-Belaja, koji je u 60. sekundi uleteo u šesnaesterac Bobana Bajkovića, ali su ga Srđan Mijailović i Nikola Mikić startovima na vreme zaustavili da meč "otvori" na najgori mogući način po crveno-bele.

To je slutilo na blagu paniku u Jankovićevom timu, ali naredni minuti pokazali su suprotno i Zvezda je brzo uzvratila. Darko Lazović napraivo je dar-mar u odbrani Bordoa, uzeo je loptu na svojoj polovini i predriblao trojicu, a kada je ušao u kazneni prostor ispred Sedrika Karasoa, nije imao snage za adekvatnu završnicu.

Odlučio se za pas, ali neuspešno.

U 11. minutu, najbolji napadač Bordoa Joan Gufran oprobao je Bajkovićevu koncentraciju i glavom sa sedam metara dobro tukao, ali je to golman srpskog tima lako ukrotio.

Od 15. minuta, Bordo je potpuno preuzeo inicijativu i pet minuta kasnije imao najbolju šansu na meču. Dugu loptu sa sredine terena Nikola Maksimović očajno je procenio, samo je okrznuo glavom i tako "dao for" Gufranu, koji je izdržao start Mikića i onda levom nogom šutirao nekoliko centimetara pored stative!

Gusto je bilo i posle kornera, kada je Enrike glavom spustio loptu na peterac, a tamo potpuno usamljen Gufran nije uspeo da primiri loptu. Da jeste... Ne bi bilo dobro po Zvezdu.

A, onda... Velika šansa i nova majstorija Lazovića, s tim da je Karaso izašao kao pobednik.

Zvezdin dribler ponovo je zaludeo čuvara Enrikea i izašao sam pred kapitena domaćih, ali je Karaso iz dva puta uspeo da zaustavi njegov šut "špicem". Bila je to velika šansa i sjajan potez Zvezdine "osmice".

U samo 20 sekundi kolosalne prilike propustili su Filip Kasalica i Moris-Belaj! Prvo je Crvena zvezda izvela sjajnu akciju po desnoj strani, Marko Vešović je izbacio Mikića na krilo, on centrirao po zemlji, a Kasalica potpuno sam na sedam metara od gola šutirao traljavo ili trapavo, kako god... Pogodio je defanzivca Bordoa, umesto nebranjenu mrežu i tako je počela munjevita kontra "modrih" koja je završena na prečki iznad Bajkovićeve glave.

Pravo niotkud, Moris-Belaj istrčao je iza leđa Milana Jovanovića, koji je kao i Maksimović stajao dosta visoko, izdržao duel sa iskusnim defanzivcem crveno-belih i onda u padu šutirao pod prečku, ali je Bajković refleksnom reakcijom uspeo da preusmeri loptu "na gredu" i tako sačuva mrežu!

Sve to dogodilo se u 28. minutu.

Bivalo je sve "toplije" je na "Delmi". A, onda je proključalo kada je Mladenović prevario Karasoa.

Čeka se nastavak utakmice!

Uskoro opširnije...

BORDO. Stadion: "Šaban Delma". Gledalaca: oko 20.000. Sudija: Mark Klatenburg (Engleska).

BORDO: Karaso - Marjano, Planus, Enrike, Tremulinas - Sane, Sertik - Žusi, Moris-Belaj, Obranjak - Gufran. 

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Mikić, Maksimović, Jovanović, Mladenović - Mijailović, Dimitrijević - Vešović, Lazović, Milunović - Kasalica.

Crvena zvezda napada Bordo sa najjačim snagama. Borbu za plasman u Ligu Evrope crveno-beli počeli su sa, u poslednjem trenutku, oporavljenim Milanom Jovanovićem u zadnjoj liniji!

U ekipi Bordoa ni ovog četvrtka uveče od početka neće biti Jaroslav Plašil, najbolji vezista "žirondinaca". Zameniće ga Brazilac Žusi Fereira. Takođe, neće početi ni Nguemo, umesto koga će na terenu biti Ludovik Sane.

Na stadionu "Šaban Delma" nalazi se i nekoliko stotina, možda i 1.000 najvatrenijih "Delija", koji bučno navijaju. Oni su smešteni u "boks" između istočne i severne tribine.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: