Nazad

Vaterpolisti Partizana osvojili titulu!

Izvor: Blic - Nacionalni sport - Nedelja 29.04.2012 - 23:37

Vaterpolisti Partizana osvojili su jubilarnu 25. titulu u klupskoj istoriji pobedivši Crvenu zvezdu i u drugoj utakmici finalne serije plejofa - 9:8 (3:2, 2:3, 3:2, 1:1)

 Na plivalištu Sportskog centra Tašmajdan gradski rivali odigrali su vrlo neizvestan meč, pun preokreta, u kome su crno-beli golom Stefana Mitrovića u poslednjim trenucima utakmice uspeli da dodju do titule šampiona.

 

 

Meču je prisustvovalo više od hiljadu gledaoca, a oko pet stotina organizovanih navijača Crvene zvezde je zdušno bodrilo svoj tim uz pesmu i navijačku dekoraciju i napravilo uzavrelu atmosferu koja je odgovarala uzbudljivim zbivanjima u bazenu.

 

Partizan je veći deo meča imao prednost, u dva navrata i sa dva gola prednosti, ali je Crvena zvezda predvodjena iskusnim Jugoslavom Vasovićem uspevala da stigne prednost rivala.

 

U poslednjoj deonici utakmice crveno-beli su sustigli dva gola prednosti rivala, pa se u poslednjim minutima na obe strane tražio pobednički gol uz izuzetno jaku igru u odbrani.

 

Zvezda je imala šansu na oko minut pre kraja meča da iz situacije sa igračem više prvi put od starta meča povede, ali nisu uputili udarac na gol, pa je Mitrović uspeo da otme loptu i krene u kontru. Vasović ga je u tome sprečio na nepropisan način, pa je iskuljučen. U poslednjem napadu crno-beli su dobili još jednog igrača više, ali ni u njihovim redovima niko se nije odvažio na udarac.

 

Tek kad je broj snaga u bazenu bio izjednačen, Partizan je odigrao dobru akciju, Mitrović je uplivao i savladao Gojka Pijetlovića. U redovima crno-belih čak osam vaterpolista se upisalo u strelce, a najefikasniji je bio crnogorski reprezentativac Aleksandar Radović sa dva gola.

 

Kod Zvezde, Vasović je pogađao čak četiri puta, a Filip Kljajević je dao dva gola.

 

Osim 25. trofeja za Partizan, meč je obeležen kao poslednji takmičarski nastup kapitena Partizana Vladimira Vujasinovića koji je posle dve decenije titulom okončao bogatu karijeru.

 

Na drugoj strani od aktivnog igranja oprostio se Jugoslav Vasović koji je, takođe, ostvario uspešnu dugogodišnju karijeru, a u ovoj sezoni je predvodio Crvenu zvezdu na povratku u vrh vaterpola.

 

Vaterpolisti crno-belih 25. trofejem šampiona pretekli su kolege iz fudbalskog kluba koji su ranije danas osvojili 24. put naslov državnog prvaka.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: