Nazad

VATERPOLO: I Zvezda direktno u Ligi šampiona!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Petak 15.06.2012 - 10:48

Partizan je, kao šampion Srbije, učesnik grupne faze, a promena je da će i drugoplasirane ekipe iz nacionalnih prvenstava ići direktno u Ligu šampiona.

Promene u sistemu takmičenja vaterpolo Lige šampiona za narednu sezonu obradovaće sve koji podržavaju Crvenu zvezdu.

Osim Partizana, koji je srpski šampion i ide diektno u grupnu fazu Lige šampiona, direktno u najkvalitetnije takmičenje će i Crvena zvezda, koja je bila druga u prvenstvu.

Takva promena usledila je, najverovatnije, posle pritiska na Evropsku kuću vodenih sportova (LEN) i najavi pokretanja Superlige.

Prvaci zemalja koje su učestvovale na EP u Ajndhovenu direktno ulaze u preliminarne grupe. To su najbolji timovi Srbije, Crne Gore, Mađarske, Italije, Hrvatske, Španije, Nemačke, Rumunije, Holandije, Makedonije, Turske i Grčke. Dakle, 12 timova.

Pravo igranja u preliminarnim grupama imaju i drugoplasirani iz prvenstava najkvalitetnijih zemalja: Srbija, Crna Gora, Mađarska, Italija, Hrvatska, Španija, Grčka i Nemačka. Sada je broj timova 20.

Ako neko otkaže pravo direktnog igranja ima prvak Rusije, prenosi "Sportski žurnal".

Preostala četiri tima će se dobiti kroz kvalifikacije u kojima će učestvovati treći iz prvenstava najkvalitetnijih gore pomenutih zemalja i svi timovi prijavljeni iz drugih nacionalnih prvenstava. U slučaju Srbije, to je Vojvodina.

Kvalifikacije su od 14. do 16. septembra.

Svi srpski timovi će sa izmenjenim timovima igrati u narednoj sezoni.

Partizan je napustio Milan Aleksić (otišao u Solnok), ali su došli Marko Matović, Ivan Basara (obojica iz Vojvodine), Petar Filipović i Gavril Subotić iz hercegnovskog Jadrana. Novi trener je Vladimir Vujasinović.

U Zvezdu je došao Nikola Eškert (iz Beograda), dok se Jugoslav Vasović oprostio od igranja.

Vojvodinu je, osim Matovića i Basare, napustio i Boris Vapenski. Novosađani će se osloniti na mlađe snage. Došli su centar Medveščaka Franko Geratović i povratnik Marko Crvenko. Prve profesionalne ugovore potpisali su Nemanja Matković i Dušan Vasić. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: