Nazad

VATERPOLO: Lekcija od Crne Gore

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Nedelja 01.07.2012 - 14:16

Ubedljiv poraz Srbije od Crne Gore u polufinalu turnira "Osam nacija" u Italiji. Isključenje Nikića, nema pravo da igra u meču za treće mesto protiv Italije.

Ako je poraz nekada dobar, onda je to ovaj koji se dogodio u polufinalu turnira "Osam nacija" u Italiji, na 20-ak dana do početka Olimpijskih igara u Londonu.

Posle Mađara u grupnoj fazi (7:5), i Crnogorci su očitali lekciju Srbiji u polufinalu pripremnog turnira - 12:8 (4:1, 3:2, 3:2, 2:3)!

Vodili su Crnogorci 4:0, 6:1, 7:3...11:5. Serijom od 3-0 u završnici meča, Srbija je poraz svela u domen podnošljivog, mada ostaje gorak ukus posle ovakvog meča. I sudije su kumovale ovakvom ishodu.

Ostalo je još vremena do Londona i ne treba dizati paniku. Treba istaći da Vanja Udvičić i Duško Pijetlović nisu igrali na ovom tuniru (jedan je povređen, drugi bolestan), ali i bez njih ne bi smeli da se događaju ovakvi padovi.

Crnogorci su izgledali kao svežija ekipa, a ključni detalji na utakmici dogodili su se u prvoj čletvrtini koju je sjajno odigrao Vladimir Gojković, inače budući trener Jadrana iz Herceg Novog.

Gojković je pogađao i asistirao u prvoj četvrtini za vođstvo od 4:1. U drugoj četvrtini je Crna Gora odmakla na 6:1 a da sve bude gore po "delfine" Milan Aleksić je dobio isključenje sa pravom zamene.

Tražila su se druga rešenja na centru i čini se da je Dušan Mandić pokazao najviše.

Još jedan bitan trenutak dogodio se kod rezultata 8:4 za Crnu Goru. Na nešto više od dva minuta pre kraja tećeg dela, u kojem je odbrana Srbije odlično funkcionisala, sudije su dosudile grub faul, tzv brutaliti Slobodanu Nikiću (direktno isključenje), mada su mogli ranije i da kazne Gojkovića.

To su crnogorski igrači kvalitetno iskoristili. Peterac i još dva pogotka za 11:5 početkom poslednjeg dela.

Srpski time je odigrao muški do kraja. Odbrana je ponovo bila sigurna, a u napadu su pogađali Prlainović, dva puta, i Miloš Ćuk. Ipak, nije bilo dovoljno vremena i snage za preokret.

U finišu meča došlo je varnica, nakon što je Petrović udario Aleksu Šaponjića, ali sve se brzo smirilo.

Srbija će u meču za treće mesto u nedelju u 17 lasova biti bez Slobodana Nikića.

Andrija Prlainović je posle utakmice konstatovao da je ekipa umorna i od teških treninga i serije mečeva: "Nedostaju nam Vanja i Duško, to je vidljivo. Važno je da se nismo predali, odigrali smo bez posustajanja do poslednjeg sekunda".

Nikola Rađen je rekao da nikada ne prija poraz od tima kakav je Crna Gora:

"Sve je ovo u funkciji priprema. Znamo šta treba da radimo. I kada smo gubili velikom razlikom nismo posustajali i to je za mene jako važno".

Stefan Mitrović se našalio: "Bila je ovo lepa prilika da vežbamo igrača manje. Najvažnije je da se nismo predali. O suđenju nemam šta da kažem sve se videlo".

Najefikasniji igrači na meču bili su Filip Filipović u Srbiji i Vladimir Gojković u Crnoj Gori sa po tri gola.

U drugom polufinalu Mađarska je pobedila Italiju 10:7. U finalu u nedelju Mađarska - Crna Gora (18.30h), za treće mesto Srbija - Italija (17h).

Kozenca - Olimpijski bazen. Gledalaca: 600. Sudije: Kaputi (Italija), Balfanbajev (Kazahstan).

IGRAČ VIŠE: Crna Gora 4/8, Srbija 5/12.

PETERCI: Crna Gora 1/1, Srbija 1/1.

CRNA GORA: Radić, Brguljan 1, Pasković 1, Petrović, Vukčević, Radović 2, Mlađan Janović 1, Nikola Janović 1, Ivović 2, Zloković 1, Gojković 3, Jokić, Šćepanović.

SRBIJA: Soro, Aleksa Šaponjić, Gocić, Eškert, Ćuk 1, Mandić 1, Nikić, Aleksić 1, Rađen, Filipović 3, Prlainović 2, Mitrović, Luka Šaponjić. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: