Nazad

VATERPOLO: Mađarima derbi protiv Srba

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Četvrtak 28.06.2012 - 19:38

Mađarska pobedila Srbiju 7:5 u derbiju 2. kola turnira "Osam nacija" u Italiji. Loša druga četvrtina.

Poraz koji ne boli, ali koji opominje.

Mađarska je pobedila danas Srbiju u "večitom derbiju" svetskog vaterpola (1:1, 4:0, 1:3, 1:1)) u 2. kolu turnira "Osam nacija" u Kozenci.

Osim početnog vođstva (preko Slobodana Nikića, čoveka sa najviše zlatnih odličja u istoriji srpskog vaterpola), Srbija je u ostatku utakmice bila u podređenom položaju.

Mađari su dominirali, pogotovo u drugoj četvrtini, kada su golovima dvojice Varge (Dumija i Deneša) i dvojice Norberta (Hošnjanskog i Madaraša) stigli do velikih +4 (5:1).

Srbija je došla do igre u trećem periodu, kada je uspela da smanji na dva gola zaostatka, pre svega zahvaljujući Filipu Filipoviću koji je najpre pogodio iz peterca, a 26 sekundi pre kraja tog dela igre postigao četvrti gol za Srbiju na ovom meču. Između njegovih golova, "umešao" se i Živko Gocić, koji se upisao u strelce.

U poslednjoj četvrtini, Mađari su uspeli da preko Hošnjanskog ponovo dođu na +3 (7:4), a Stefan Mitrović je ublažio poraz golom u finišu utakmice.

Naravno, sve ovo su pripreme za Olimpijske igre u Londonu i sigurno je da će "delfini" podizati nivo igre kako se bude približavao turnir, a i na samom olimpijskom turniru. Takođe, ne treba smetnuti sa uma da na ovom turniru srpski tim igra bez kapitena Vanje Udovičića i prvog centra Duška Pijetlovića.

SRBIJA: Filip Filipović dva gola, Slobodan Nikić, Živko Gocić i Stefan Mitrović po jedan.

MAĐARSKA: Norbert Hošnjanski dva gola, Gabor Kiš, Dumi Varga, Madaraš, Deneš Varga, Kašaš po jedan. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: